Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η κατακράτηση εκατομμυρίων ευρώ από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και οι διαδικασίες για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Επίσης προβάλλονται η συνταξιοδότηση του ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ από το Πανεπιστήμιο Κύπρου λόγω ασυμβίβαστου, η νομική οδός της υπόθεσης επιμόλυνσης ασθενών με καταρράκτη και το κόστος για τη στέγη με ΦΠΑ 19%.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Κατακρατούν εκατομμύρια ευρώ ΦΠΑ» γράφει ότι πέραν των εκατόν φυσικών και νομικών προσώπων είχαν εντοπιστεί το 2020 να οφείλουν στο κράτος και συγκεκριμένα στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ ο καθένας, συνολικά δηλαδή πέραν των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Αλλού γράφει ότι μικρές αλλαγές στα μέτρα κατά του κορωνοϊού ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο κι ότι ηλικιωμένοι χωρίς ιστορικό εμβολιασμού είναι οι πλείστοι ασθενείς στα δημόσια νοσηλευτήρια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Αλβανός χούλιγκαν δολοφόνησε τον 19χρονο Άλκη στην Θεσσαλονίκη.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Κόβουν και ράβουν δήμους στα μέτρα των κομμάτων» γράφει ότι όσο πλησιάζει η ώρα των τελικών αποφάσεων για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ, τόσο αποδεικνύεται ότι το τελικό κριτήριο είναι οι κομματικές σκοπιμότητες και στοχεύσεις.

Αλλού γράφει ότι η ηγεσία του Πανεπιστημίου Κύπρου συνταξιοδότησε τελικά τον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ λόγω ασυμβίβαστου και ότι αυτός προσφεύγει στη δικαιοσύνη.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι αναστάλθηκε η ποινική δίωξη σε βάρος αστυνομικών για υπόθεση διαφθοράς μετά από 3,5 χρόνια διαθεσιμότητας.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Θα δικαστούν για πλημμέλημα» γράφει ότι τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει πλέον η υπόθεση επιμόλυνσης ασθενών με καταρράκτη, μετά από οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας.

Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν το θέμα πληρωμής σε συνταξιούχους της μικρής επιταγής τον Ιανουάριο και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι αδικήθηκαν συνταξιούχοι να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Ακυρώνουν αυθαίρετα σχέδια και γκρεμίζουν όνειρα οικογενειών για απόκτηση κατοικίας» γράφει ότι ανεβαίνει το κόστος για στέγη με ΦΠΑ 19% και αυξήσεις στα υλικά κατασκευής.

Αλλού αναφέρεται σε «απομάκρυνση Νιαζί από το Πανεπιστήμιο λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, οι οποίοι ζουν, όπως σημειώνεται, εδώ και μήνες χωρίς εισοδήματα.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Ευρωβουλευτής ΑΚΕΛ: Θα προσφύγω κατά του Συντάγματος» γράφει στο κύριο της θέμα ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου συνταξιοδότησε τελικά τον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ λόγω ασυμβίβαστου με τον ευρωβουλευτή να προσφεύγει στην δικαιοσύνη.

Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία θα εξετάσει το ενδεχόμενο αν έγιναν λάθη στον χειρισμό της υπόθεσης βιασμού στην Αγία Νάπα το 2019 ύστερα από το δικαστικό «χαστούκι». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΠΕΟ έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Με πληροφορίες από το ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Τρεις εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: