Η επισκόπηση του Κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι έρευνες εναντίον γιατρών για καταχρήσεις του ΓεΣΥ, η αναμενόμενη σταδιακή άρση μέτρων που αφορούν τον κορωναϊό και οι διεργασίες για τις προεδρικές εκλογές κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών Κυπριακών εφημερίδων.

Ακόμη προβάλλονται το θέμα των ποσοστώσεων για το χαλλούμι και τα  προβλήματα με τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Κατακόρυφη πτώση στις παραπομπές» αναφέρεται σε νέες διώξεις για κατάχρηση σε ό,τι αφορά το ΓεΣΥ και γράφει πως στα διαρθρωτικά μέτρα για το Σύστημα είναι και οι απολαβές των ειδικών ιατρών. Αλλού αναφέρει πως εκβιάζει η Τουρκία ενόψει προσπαθειών έναρξης του διαλόγου για το Κυπριακό. Επίσης δημοσιεύει δηλώσεις του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, Παύλου Ιωάννου, για τις περιπτώσεις δανειοληπτών, οι οποίοι μπορούν να ενταχθούν στο σχέδιο Εστία.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Ξηλώνουν κύκλωμα απάτης με πολυτελή αυτοκίνητα» γράφει ότι στα χνάρια κυκλώματος που παρουσίαζε χτυπημένα εισαγόμενα οχήματα πολυτελείας ως «καθαρά» στους τίτλους ιδιοκτησίας, βρίσκεται η Αστυνομία. Αλλού αναφέρεται σε πάρε-δώσε για τις ποσοστώσεις για το χαλλούμι. Επίσης γράφει για σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό μέχρι τον Μάρτιο.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πόλεμος και Ειρήνη στο ΑΚΕΛ» πως συντηρείται το μέτωπο που άνοιξε στην Εζεκία Παπαϊωάννου για τις Προεδρικές και για συνθήκες εσωστρέφειας στο κόμμα της Αριστεράς. Αλλού αναφέρει πως χαλούν τα μηχανήματα την ώρα της αιμοκάθαρσης και πως σε κίνδυνο βρίσκεται η ζωή ασθενών. Επίσης αναφέρεται σε αντιδράσεις για παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά στα σχολεία.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Χαράτσι 75 εκατομμυρίων για τα τερτίπια του ΔΗΣΥ στην Αραδίππου» πως όλοι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν ακριβά την κωλυσιεργία στην υλοποίηση αποχετευτικού, αφού δεν είναι οικονομικά βιώσιμη η ένταξη της Αραδίππου, των Λιβαδιών, της Πύλας και της Ορόκλινης στο ΣΑΛ. Αλλού αναφέρει πως ξανά στο τραπέζι τίθεται θέμα κατάργησης των εξετάσεων τετραμήνων. Ακόμη, γράφει πως η ακρίβεια διαβρώνει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι γιατροί στο επίκεντρο στρεβλώσεων στο ΓεΣΥ» αναφέρεται στις περιπτώσεις γιατρών εναντίον των οποίων εξετάζονται υποθέσεις για καταχρήσεις στο πλαίσιο του ΓεΣΥ. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στη Γαλλία. Επίσης γράφει για τη διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας φόνου εναντίον ανηλίκου στο Πουρνάρα.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Ωμός εκβιασμός της Κύπρου από το Ισραήλ για το Αφροδίτη» γράφει πως το Ισραήλ ζητά εδώ και τώρα λύση στη διαφορά ή οικονομική αποζημίωση ύψους 1,4 δισ. δολαρίων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε εντατικές διαβουλεύσεις ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης, για αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου. Ακόμη αναφέρει πως η Κυβέρνηση σκοτώνει τα όνειρα των νέων για απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τροχαία δυστυχήματα – Αυτοκτονούμε και σκοτωνόμαστε» πως η 25η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για να οδηγήσει κάποιος αυτοκίνητο είναι η Κύπρος, σύμφωνα με έκθεση του ΠΟΥ. Αλλού αναφέρει πως ένας στους τέσσερις Κύπριους θα προσβληθεί από καρκίνο στη διάρκεια της ζωής του. Επίσης γράφει πως η Ουάσινγκτον εκτιμά ότι μια συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι στον ορίζοντα.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Μαρία Κονιώτου
Λευκωσία, Κύπρος

Προβλέψεις Κομισιόν για Κύπρο: Αύξηση ανάπτυξης του ΑΕΠ, αλλά και αύξηση πληθωρισμού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: