Οι Αμερικανοί διαψεύδουν τους Ρώσους: Δεν έγινε επιχείρηση σε ρωσικά χωρικά ύδατα, υποστηρίζουν…

Ukrainians attend the Unity March for Ukraine in downtown Kiev, Ukraine, 12 February 2021 amid tensions on the Ukraine-Russia border. EPA, SERGEY DOLZHENKO




Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πραγματοποίησαν επιχειρήσεις σε ρωσικά χωρικά ύδατα, υπογράμμισε χθες Σάββατο στρατιωτικός εκπρόσωπος αφότου η Ρωσία υποστήριξε ότι καταδίωξε ένα αμερικανικό υποβρύχιο σε ρωσικά ύδατα στον Ειρηνικό.

«Δεν αληθεύουν οι ρωσικοί ισχυρισμοί για επιχειρήσεις μας στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας», ανέφερε ο Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος Κάιλ Ρέινς.

«Δεν θα σχολιάσω την ακριβή τοποθεσία των υποβρυχίων μας, αλλά πετάμε, πλέουμε και επιχειρούμε με ασφάλεια σε διεθνή ύδατα», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε σήμερα τον Αμερικανό στρατιωτικό ακόλουθο, μετά τη διαμαρτυρία του για ένα περιστατικό στο οποίο είπε ότι αμερικανικό υποβρύχιο παραβίασε τα χωρικά του ύδατα στην άπω Ανατολή, μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Ο ρωσικός στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι χρησιμοποίησε “κατάλληλα μέσα” ώστε το αμερικανικό υποβρύχιο να εγκαταλείψει τα ρωσικά ύδατα αφού το σκάφος αγνόησε το αίτημα να φύγει.

Με πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ – Μόσχα, Russian Federation

Ο κύβος ερρίφθη; Οι πάντες στην Ουάσιγκτον πιστεύουν ότι ο κ. Πούτιν θα κτυπήσει την Ουκρανία: Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: