H επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

Τίτλοι των εφημερίδων της Κύπρου. Φωτοραφία ΚΥΠΕ




Η πρόταση της κυβέρνησης για αλλαγή στην ποσόστωση του χαλλουμιού, και τα επεισόδια στο Πουρνάρα με τον τραυματισμό 35 ατόμων,  είναι οι ειδήσεις που επικρατούν στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης.

Επίσης προβάλλονται η ποινική δίωξη εναντίον γιατρού του ΓεΣΥ και το θέμα των ευθυνών του ΟΑΥ για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή γιατρών, η αναζήτηση υποψηφίου από το ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές και η δολοφονία του Τουρκοκύπριου επιχειρηματία στα κατεχόμενα.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Σανίδα σωτηρίας ψάχνει το ΑΚΕΛ», κάνοντας αναφορά σε «πρωτοφανές αδιέξοδο» του ΑΚΕΛ να κατέβει μόνο του στις Προεδρικές και γράφει ότι στη μέγγενη έχει το  κόμμα της Αριστεράς ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ποινική δίωξη γιατρού για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ, με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα και ότι ο ΠΙΣ εκφράζει τη μεγάλη του απογοήτευση και τη λύπη του για την υπόθεση. Αλλού γίνεται αναφορά σε συμπλοκές αλλοδαπών με 35 τραυματίες στο Πουρνάρα.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Βαρύτατες ευθύνες του ΟΑΥ για φοροδιαφυγή γιατρών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ποινική δίωξη ειδικού γιατρού και στην απάντηση του Υπουργού Οικονομικών προς τον ΟΑΥ για τις φήμες υποστελέχωσης και την πρακτική που «επιτρέπει στους επαγγελματίες υγείας να φοροδιαφεύγουν».

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο κόστος των επτά νέων δικαστών για το υπό ίδρυση Εμπορικό Δικαστήριο και το Ναυτοδικείο. Αλλού γράφει για έρευνα – δημοψήφισμα στο Δήμο Αγλαντζιάς για μη ένταξή του στη Λευκωσία αλλά συνένωση με Γέρι και Λατσιά.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Σε περιπέτειες το χαλλούμι», αναφέροντας ότι ανοίγει θέμα ποσόστωσης του γάλακτος, τρεις μήνες μετά την ευρωπαϊκή κατοχύρωσή του ως ΠΟΠ. Σε άλλο θέμα γίνεται αναφορά για πετροπόλεμο με 35 τραυματίες στο Πουρνάρα. Αλλού αναφέρεται σε γιατρό που κατηγορείται για αδικήματα διαφθοράς μετά από καταγγελίες ασθενών, αναφέροντας ότι ζήτησε €7.300 για ενέσεις που δεν έκανε ενώ δεύτερη περίπτωση γιατρού για παρόμοια υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο θέμα της «“Πριν αλέκτωρ λαλήσει, τρις…” η κυβέρνηση υποσκάπτει το χαλλούμι ΠΟΠ», γράφει ότι προωθούν μείωση της ποσόστωσης αιγοπρόβειου γάλακτος από 50%+ σε 35% αιγοπρόβειο και 65% αγελαδινό, καθώς και ότι η πρόταση εξυπηρετεί το συμφέρον των εμπόρων, ενώ δεν έγινε καμία διαβούλευση με την Κομισιόν.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται ότι δεν καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες οι εξαγγελίες της κυβέρνησης. Αλλού γίνεται αναφορά στην Κομισιόν, με την Κύπρο να καλείται να δώσει εξηγήσεις σε διαδικασία επί παραβάσει για απάτες, πλημμύρες και βιοποικιλότητα.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» τιτλοφορεί το κύριο πρωτοσέλιδο θέμα της «Δεκάδες τραυματίες από συμπλοκή στο Πουρνάρα» αναφέροντας ότι η αστυνομία κλήθηκε μετά που τραυματίστηκαν 35 άτομα σε συμπλοκή για αγώνα καλαθόσφαιρας στο κέντρο μεταναστών.

Σε άλλο σημείο κάνει αναφορά σε σύλληψη υπόπτου στο βορρά, μετά τη δολοφονία Τουρκοκύπριου επιχειρηματία μέσα στο αυτοκίνητό του. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη δίωξη γιατρού του ΓεΣΥ, για παραποίηση τιμολογίων.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Μαρία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

“Μένουμε αδικαίωτοι, όμως αντισταθμίζει που γράφουμε ελληνικά”: Ο Προδρόμου για Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: