Έπρεπε να χαθεί ο Άλκης; Αστυνομική επιδρομή σε συνδέσμους οπαδών στη Θεσσαλονίκη * Δυο συλλήψεις στην Πρέβεζα

File photo: Από τις πρώτες έρευνες που έκαναν αστυνομικές δυνάμεις σε συνδέσμους οπαδών στην Θεσσαλονίκη, μετά την δολοφονία του Άλκη στου Χαριλάου. Φωτογραφία GRTimes




Σε εξέλιξη βρίσκονται από νωρίς το απόγευμα σήμερα Πέμπτη μεγάλες επιχείρησεις της αστυνομίας σε συνδέσμους οπαδών του ΠΑΟΚ, αλλά και του ΑΡΗ και του ΗΡΑΚΛΗ στην Θεσσαλονίκη, ενώ την ίδια ώρα ανακοινωνόταν ότι συνελήφθησαν δυο άτομα για επίθεση με “οπαδικά κίνητρα” σε βάραος 30χρονου στην Πρέβεζα.

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, καθώς διαφεύγουν ακόμη οι συνεργοί του 23χρονου χούλιγκαν που κατηγορείται για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη επιχείρηση της αστυνομίας στους συνδέσμους του ΠΑΟΚ στη συμπρωτεύουσα με στόχο τον εντοπισμό ατόμων που συνδέονται με τη δολοφονία.

Αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στις οδούς Παπάφη και Ορέστου, όπου βρίσκονται συνολικά τρεις σύνδεσμοι του «δικεφάλου του Βορρά», ενώ το ίδιο συνέβη  και στις περιοχές του Ευόσμου και των Αμπελοκήπων.

  • Πληροφορίες του GRTimes ανέφεραν ότι αστυνομική έρευνα πραγματοποιήθηκε και στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με την ΕΛΑΣ να εντοπίζει κράνη, στυλιάρια και αλλά μεταλλικά αντικείμενα.Αργότερα το απόγευμα αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έρευνα σε σύνδεσμο οπαδών του ΑΡΗ, σε οίκημα πολύ κοντά στο γήπεδο “Κλεάνθης Μικελίδης” καθώς και σε σύνδεσμο οπαδών του ΗΡΑΚΛΗ – “Αυτόνομη Θύρα 10”

Βρέθηκε ματσέτα στον τόπο του φονικού

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, λίγα μέτρα από το σημείο του εγκλήματος βρέθηκε μία ματσέτα, η οποία θα εξεταστεί, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν την έφεραν πάνω τους οι δράστες της αιματηρής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη.

Το φονικό όπλο εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, από δημοσιογράφο και έναν οδοκαθαριστή, στην άκρη του δρόμου, κάτω από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, στην οδό Νικολάου Πλαστήρα,  σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τα σκαλιά της πολυκατοικίας που δολοφονήθηκε ο Άλκης.

Δυο συλλήψεις στην Πρέβεζα

Ταυτοποιήθηκαν μετά από μεθοδική έρευνα της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας τα στοιχεία δύο νεαρών που εμπλέκονται σε περιστατικό επίθεσης με οπαδικά κίνητρα σε βάρος 30χρονου που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πρέβεζα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της αθλητικής νομοθεσίας, σωματική βλάβη, απειλή και παράνομη βία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, μαζί με ακόμη ένα άτομο, φορώντας μπλούζες με διακριτικά αθλητικής ομάδας, προσέγγισαν και γρονθοκόπησαν τον 30χρονο, που φορούσε μπουφάν με διακριτικά άλλης ομάδας, ενώ του ζήτησαν και τους παρέδωσε το μπουφάν και το μπρελόκ του με τα διακριτικά της ομάδας του.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.

  •    Χθες το απόγευμα έγιναν έρευνες σε χώρους φιλάθλων αθλητικών σωματείων από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες στην Ήπειρο, στο πλαίσιο των οποίων έγιναν 2 συλλήψεις.

Ειδικότερα, διενεργήθηκε έλεγχος σε παράρτημα λέσχης φίλων αθλητικού σωματείου, όπου συνελήφθη άτομο στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σιδερογροθιά και σουγιάς.

Επίσης, συνελήφθη ο υπεύθυνος για τη λειτουργία χώρου συγκέντρωσης φιλάθλων αθλητικού σωματείου χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/GRTimes

Χωρίς αναστολή αλλά με… καθυστέρηση: Στη φυλακή ο 23χρονος χουλιγκάνος για τα φονικά ευρήματα σε σύνδεσμο οπαδών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: