Εμβάθυνση αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου-ΗΑΕ με συναντήσεις των δύο ΥΠΑΜ στο πλαίσιο της επίσκεψης Αναστασιάδη στο ‘Αμπου Ντάμπι

File photo Η εμβάθυνση της αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), η περαιτέρω προώθηση του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, με συγκεκριμένες δράσεις, όπως κοινές ασκήσεις, και η ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα άμυνας, θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΑΕ, Mohammed Al Bowardi, με τον οποίο θα συναντηθεί την Τετάρτη στο Άμπου Ντάμπι. via ΚΥΠΕ




Η εμβάθυνση της αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), η περαιτέρω προώθηση του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, με συγκεκριμένες δράσεις, όπως κοινές ασκήσεις, και η ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα άμυνας, θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΑΕ, Mohammed Al Bowardi, με τον οποίο θα συναντηθεί την Τετάρτη στο Άμπου Ντάμπι.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι δυο Υπουργοί, θα συζητήσουν επίσης περιφερειακά ζητήματα ασφάλειας, όπως οι προκλήσεις ασφάλειας που αντιμετωπίζουν τα ΗΑΕ λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων, με τον Κύπριο Υπουργό να μεταφέρει τη στήριξη και αλληλεγγύη της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τα ΗΑΕ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχθηκαν. Επίσης ο κ. Πετρίδης θα ενημερώσει τον Εμιρατινό ομόλογό του για την κατάσταση ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο.

Εξάλλου οι δυο Υπουργοί θα συζητήσουν για την προοπτική ανάπτυξης τριμερούς συνεργασίας μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και ΗΑΕ σε θέματα άμυνας.

Ο κ. Πετρίδης, ο οποίος συμμετέχει στην κυπριακή αντιπροσωπεία, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, που επισκέπτεται το Ντουμπάι, θα μεταβεί την Τετάρτη το πρωί στο Άμπου Ντάμπι  όπου θα επισκεφθεί την Έκθεση Μη Επανδρωμένων Συστημάτων UMEX 2022.

Ακολούθως θα συναντηθεί με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΑΕ, ενώ θα πραγματοποιήσει και επίσκεψη στο Μνημείο Μαρτύρων και Ηρώων ΗΑΕ Wahat Al Karama.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΓΚ αποστολή Μαρίας Κονιώτου
Κύπρος Λευκωσία 

Κύπρος: Συνεργασία με ΗΑΕ σε υψηλές τεχνολογίες και κυβερνοασφάλεια – Συνάντηση των δύο αρμόδιων υφυπουργών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: