Δολοφονία Άλκη: Δείγμα DNA από όλους του κατηγορούμενους ζήτησε η ανακρίτρια

FILE PHOTO: Αστυνομικοί οδηγούν συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, STR




Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της στυγνής δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στου Χαριλάου της Θεσσσαλονίκης, εξέδωσε διάταξη προκειμένου να ληφθεί υλικό DNA από όλους τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην φονική επίθεση.

Με το δείγμα DNA θα γίνει δυνατή η σύγκρισή του με τα πειστήρια που έχει κατασχέσει η αστυνομία, ανάμεσά τους και το μαχαίρι [ή μικρό δρεπάνι] που επέφερε μοιραίο πλήγμα στον Άλκη.

Ετσι, οι ανακριτικές αρχές πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να ταυτοποιήσουν αυτούς που επέφεραν τα φονικά χτυπήματα στον Άλκη.

Επεισοδιακές πολύωρες ανακρίσεις

Παράλληλα, συνεχίζονται [μέχρι νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης] οι  απολογίες δυο ακόμη εμπλεκομένων στην καταδρομική επίθεση – ενός Αλβανού κι ενός Έλληνα – οι οποίοι φέρεται να επέβαιναν σε ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν στην φονική ενέδρα, βάσει του βίντεο που καταγράφει τις κινήσεις των δραστών κατά την ώρα της δολοφονίας και μετά απ΄’ αυτήν.

Οι δύο κατηγορούμενοι εισήλθαν στο δικαστικό Μέγαρο από την πίσω πόρτα υπό άκρα μυστικότητα. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα.

  • Ωστόσο, αργότερα η ανακρίτρια προχώρησε σε προσωρινή διακοπή της ανάκρισης του ενός εκ των δυο συλληφθέντων – στο χέρι του οποίου βρέθηκε τραύμα από μαχαίρι.

Ο νεαρός φέρεται να εκνεύρισε την ανακρίτρια καθώς αυτήκοοι μάρτυρες ανέφεραν πως οι φωνές της ακούγονταν έξω από την δικαστική αίθουσα.

Ο 20χρονος όπως αναφέρει το thessnews.gr προσπαθούσε να αλλάξει την συζήτηση όταν η ανακρίτρια τον ρωτούσε αν κρατούσε μαχαίρι το βράδυ του φόνου κι αν αυτό του ξέφυγε μετά από άμυνα που βρήκε από το θύμα του,  με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην παλάμη.

Μετά από λίγα λεπτά, η διαδικασία της ανάκρισης συνεχίστηκε κανονικά και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:30 έτσι ώστε η διαδικασία να συνεχίσει με τον δεύτερο.

Με πληροφορίες από thessnews.gr/thestival.gr

«Μας μαχαίρωναν και ο Άλκης φώναζε βοήθεια πονάω». Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των φίλων του στην αστυνομία [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: