Δικαιολογείται η Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής: Συμμετέχει στο επιτελείο του Αβέρωφ, δεν προστατεύει τον θεσμικό της ρόλο

File Photo: Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου προβαίνει σε δηλώσεις, Λευκωσία. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Γνωρίζω πώς να ξεχωρίσω και να διασφαλίσω τη θεσμική μου ιδιότητα και ρόλο, αναφέρει η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου απαντώντας σε δημοσιεύματα που τη φέρουν να αναλαμβάνει επικεφαλής στο προεκλογικό επιτελείο του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου στη Λάρνακα και σε επικρίσεις που δέχτηκε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Είναι γεγονός ότι η συμμετοχή της Προέδρου της Βουλής στο επιτελείο ενός υποψηφίου, ακόμα και αν είναι ο πρόεδρος του κόμματος με το οποίο εκλέγεται, είναι απαράδεκτη.

Με ανάρτησή της στο twitter η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, αναφέρει ότι «η υποστήριξη μου στην προεδρική υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου είναι δεδομένη από την πρώτη στιγμή και παραμένει ακλόνητη. Ο ΔΗΣΥ είναι ο πολιτικός χώρος στον οποίο ανήκω, σέβομαι απεριόριστα και θα στηρίξω απόλυτα τις αποφάσεις του».

«Γνωρίζω ωστόσο πως να ξεχωρίσω και να διασφαλίσω την θεσμική μου ιδιότητα και ρόλο και αυτό πράττω από την 1η μέρα της εκλογής μου παραμένοντας ταυτόχρονα και αντιπρόεδρος της παράταξης. Ας μην ανησυχούν εκείνοι που προσχηματικά επιχείρησαν αμέσως να υποδείξουν τo αυτονόητο», σημειώνει στην ανάρτηση.

Η ΠτΒ οφείλει να παραιτηθεί εάν ανέλαβε επιτελικό ρόλο στην προεκλογική, λέει ο Κολοκασίδης

Θεσμικό ατόπημα χαρακτηρίζει ο υποψήφιος για τη προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίδης τις πληροφορίες σε δημοσιεύματα ότι η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου ανέλαβε επικεφαλής στο προεκλογικό επιτελείο του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, στη Λάρνακα.

«Εάν αυτό ισχύει, τότε πρόκειται για σοβαρό θεσμικό ατόπημα και είναι αυτονόητο ότι η Πρόεδρος της Βουλής οφείλει να υποβάλλει άμεσα την παραίτηση της. Η κομματοποίηση των πάντων, ακόμα και των θεσμών, συνιστούν ύβρη για τη Δημοκρατία και τους πολίτες», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Κολοκασίδης.

Καταλήγοντας σημειώνει ότι «αναμένουμε από την κα. Δημητρίου, αλλά και από τον κ. Νεοφύτου, να απαντήσουν με σαφήνεια και χωρίς υπεκφυγές στις πληροφορίες που δημοσιεύονται σε όλο το φάσμα του Τύπου».

Επίσημη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε τηλεοπτικό σταθμό της Κύπρου: Τι ανακοίνωσε το κανάλι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: