Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρώτη στα μετάλλια η Νορβηγία, ρεκόρ από την Κίνα που ξεπέρασε τις ΗΠΑ

Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης Ivan Yakimushkin της και ο χρυσός Ολυμπιονίκης Alexander Bolshunov από τη Ρωσία με τον «χάλκινο» Ολυμπιονίκη Simen Hegstad Krueger από τη Νορβηγία, στο βάθρο κατά τη διάρκεια της Τελετής Λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο. EPA, ROMAN PILIPEY




Η Κίνα γιόρτασε την επιτυχία της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, αφού κατέρριψε το ρεκόρ της σε μετάλλια σε μια διοργάνωση με 15 συνολικά, συμπεριλαμβανομένων εννέα χρυσών.

Η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ (4η θέση με 25 μετάλλια, αλλά 8 χρυσά) στον πίνακα μεταλλίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες-2022. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχετικά hashtags που σχετίζονται με την απόδοση της Κίνας ξεπέρασαν τις 200 εκατομμύρια προβολές στο κοινωνικό δίκτυο Weibo.

Η πρώτη της συμμετοχή χρονολογείται από το 1980 και, πριν από αυτούς τους Αγώνες στο Πεκίνο, είχε συγκεντρώσει «μόνο» 62 μετάλλια, μεταξύ των οποίων 13 χρυσά.Το καλύτερο ρεκόρ της, στο Βανκούβερ το 2010, ήταν 11 μετάλλια, συμπεριλαμβανομένων πέντε χρυσών.

Τρία μετάλλια στο Πεκίνο κέρδισε η Αϊλίν Γκου στο ελεύθερο σκι.

Η Νορβηγία, όπως και στην Πιονγκτσάνγκ πριν από τέσσερα χρόνια, έτσι και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2022 στο Πεκίνο, είναι η χώρα που κατέκτησε τα περισσότερα μετάλλια (37), φτάνοντας μάλιστα σήμερα, τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, στο ρεκόρ των 16 χρυσών μεταλλίων.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πεκίνο, Κίνα

«Αστακός» το Χαριλάου για το ντέρμπι Άρη- ΠΑΟΚ, στη σκιά της δολοφονίας του Άλκη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: