Μπάιντεν για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Είναι πιθανή, δεν έχει επιβεβαιωθεί απόσυρση στρατευμάτων

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν κάνει δηλώσεις για τη Ρωσία και την κατάσταση στην Ουκρανία, στον Λευκό Οίκο. 15 Φεβρουαρίου 2022. EPA/MICHAEL REYNOLDS




Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι μία ρωσική εισβολή στην Ουκρανία παραμένει πιθανή και ότι οι αναφορές πως ορισμένες ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από τα ουκρανικά σύνορα δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από τις ΗΠΑ.

«Προς τους πολίτες της Ρωσίας: δεν είμαστε ο εχθρός σας και δεν πιστεύω ότι επιθυμείτε έναν αιματηρό, καταστροφικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας», είπε ο Μπάιντεν σε τηλεοπτικό διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως η Ουάσινγκτον δεν επιδιώκει μία μετωπική αντιπαράθεση με τη Μόσχα, αλλά εάν η Ρωσία επιτεθεί κατά Αμερικανών στην Ουκρανία, «θα απαντήσουμε δυναμικά».

Υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και ότι η Ρωσία θα πληρώσει μεταξύ άλλων ένα μεγάλο οικονομικό τίμημα εάν πραγματοποιήσει μία εισβολή.

«Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε αποφασιστικά σε μία ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, η οποία παραμένει πολύ πιθανή», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ δεν αποτελούν απειλή για τη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ρεαλιστικοί τρόποι για να ανταποκριθούν στις εγγυήσεις ασφαλείας που ζητεί η Μόσχα.

Η διπλωματία θα πρέπει να έχει κάθε ευκαιρία να επιτύχει, ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος.

Με πληροφορίες Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

ΗΠΑ: Ένας στους τέσσερις Δημοκρατικούς λέει ότι το κόμμα του δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την εξουσία του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: