Αποφασισμένοι για δραστικές κυρώσεις κατά Ρωσίας σε περίπτωση επίθεσης οι δυτικοί σύμμαχοι διαμηνύει το Βερολίνο

Αμερικανικά στρατεύματα σε αεροπορική βάση στην Ουκρανία. EPA/RAZVAN PASARICA




Οι σύμμαχοι είναι αποφασισμένοι να επιβάλουν από κοινού «γρήγορες και δραστικές» κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, «σε περίπτωση που υπάρξουν περαιτέρω παραβιάσεις της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ουκρανίας», γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ.

Αναφερόμενος στην τηλεδιάσκεψη που είχαν νωρίτερα απόψε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Αντρζέι Ντούντα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο κ. Χεμπεστράιτ κάνει λόγο για «σημαντική ανταλλαγή απόψεων για την πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία».

Όλες οι διπλωματικές προσπάθειες, συνεχίζει ο εκπρόσωπος, «έχουν ως στόχο την παρακίνηση της Μόσχας στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης». Το θέμα είναι «να αποτρέψουμε έναν πόλεμο στην Ευρώπη», καταλήγει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ, Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία

Κομισιόν στην Ρωσία: Eισβολή στην Ουκρανία συνεπάγεται επιβολή κυρώσεων σε ενέργεια, οικονομία και εξαγωγές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: