Aποφάσεις σήμερα για εστίαση, καρναβάλια, γήπεδα και σχολικές εκδρομές: Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

File Photo: Γαϊτανάκια, κρουστά και μασκαράδες στην πόλη του Ναυπλίου. Οι αποκριατικές εκδηλώσεις δεν πήραν το «πράσινο φως» από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Όλα δείχνουν ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά αποκλιμάκωσης σε σχέση με την πανδημία, αν και ο αριθμός των νέων μολύνσεων παραμένει υψηλός καθώς το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 21.412 κρούσματα , 489 διασωληνωμένους και 77 θανάτους.

Σήμερα στις 14:00 είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και αναμένεται να εξετάσει την ελεγχόμενη και σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που έχουν επιβληθεί για περιορισμό της πανδημίας.

Στη σημερινή τους συνεδρίαση οι ειδικοί θα αξιολογήσουν το ενδεχόμενο άρσης των περιορισμών που παραμένουν ακόμη στο πεδίο της διασκέδασης και της εστίασης, στα γήπεδα, και θα επανεξετάσουν την πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών που είχαν ανασταλεί από την αρχή του έτους.

Επίσης θα τεθεί το ζήτημα των αποκριάτικων εκδηλώσεων και των καρναβαλικών παρελάσεων.

Σήμερα θα γίνει και η διασταύρωση των ηλεκτρονικών στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι από τους πολίτες 60 ετών και άνω παραμένουν ακόμη ανεμβολίαστοι.

Όσοι παραμένουν χωρίς να έχουν κάνει καμία δόση θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι στιγμής (για Ιανουάριο και Φεβρουάριο) 150 ευρώ.

Αστικά λύματα: Εκτόξευση ιικού φορτίου σε Κέρκυρα, Ξάνθη, πτώση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: