Αντιφατικά μηνύματα εκπέμπει ο Πούτιν: Για τακτική “καρότου και μαστίγιου”, ομιλούν οι Financial Times

File photo: Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν . EPA, SERGEY GUNEEV, KREMLIN POOL, SPUTNIK / POOL




Την εκτίμηση ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (Putin) δείχνει να υιοθετεί την τακτική του ‘καρότου και του μαστιγίου’ απέναντι στη Δύση στο βαθμό που εμφανίζεται έτοιμος για περαιτέρω συνομιλίες με τη Δύση διατηρώντας ωστόσο την πίεση επί του πεδίου, διατυπώνουν οι Financial Times, (κείμενο Max SeddonPolina IvanovaSam Fleming).

Η εφημερίδα παραπέμπει στις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου μετά το πέρας της συνάντησής του με το Γερμανό καγκελάριο.

Όπως σημειώνεται, ο Putin διατράνωσε την ετοιμότητά του να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά όπλα μεσαίου βεληνεκούς και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τη Δύση, εάν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεσμευθούν να συζητήσουν τις αιτιάσεις της Μόσχας σε βάρος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένης της κύριας απαίτησής της να υπάρξει δέσμευση ότι το ΝΑΤΟ δεν θα αποδεχθεί ποτέ την Ουκρανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι εν λόγω δηλώσεις αποτελούν την ισχυρότερη ένδειξη μέχρι στιγμής ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αποκλιμακώσει την κρίση παρά τις προειδοποιήσεις της Δύσης για τα σχέδια της Μόσχας για μια νέα εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Putin έκανε επίσης γνωστό ότι «λήφθηκε απόφαση για μερική απόσυρση των δυνάμεων» μετά από ασκήσεις στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 130.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και στη γειτονική Λευκορωσία.

Στον αντίποδα, ο Ρώσος πρόεδρος φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι οι μελλοντικές διαπραγματεύσεις θα εξαρτώνται από την «πραγματική κατάσταση επί του πεδίου», η οποία είπε ότι είναι «απρόβλεπτη» και «δεν εξαρτάται μόνον από εμάς».

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην ανάγκη να λυθεί άμεσα το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ: Financial TimesMax SeddonPolina IvanovaSam Fleming – Putin ready for talks on security but keeps pressure on west

Δραματική έκκληση Μπάιντεν στον Πούτιν: Αν εισβάλεις στην Ουκρανία θα πεθάνουν άσκοπα πολλοί άνθρωποι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: