Αναστασιάδης για ρωσική εισβολή: Καταδικάζει «ενέργειες που παραβιάζουν την κυριαρχία μιας ανεξάρτητης χώρας»

Ο Πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον πρωθυπουργό των ΗΑΕ Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum. ΚΥΠΕ, ΓΤΠ, Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Γίνονται προσπάθειες ώστε να βρεθεί τρόπος να παραστεί στην έκτακτη συνέδρια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την Πέμπτη το βράδυ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ουκρανία, καταδίκασε τις «ενέργειες που παραβιάζουν την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα μιας ανεξάρτητης χώρας».

Ο Πρόεδρος, που βρίσκεται στο Ντουμπάι, σε δηλώσεις του, κατά, την επίσκεψη του στο Dubai Expo, είπε ότι προσπαθεί να βρει τρόπο αν είναι δυνατό να παρευρεθεί στην αποψινή συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Ουκρανικό, «ιδιαίτερα μετά την πρωινή εξέλιξη».

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα εκπροσωπούσε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία με τη στρατιωτική επιχείρηση κατά της χώρας από τη Ρωσία, νωρίς την Πέμπτη, ο Πρόεδρος είπε «είναι με πολλή απογοήτευση που παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν με την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και δεν μπορεί σαν χώρα παρά να καταδικάσουμε τις ενέργειες που παραβιάζουν την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα μιας ανεξάρτητης χώρας».

«Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει ο διάλογος, αντί των όπλων» είπε, προσθέτοντας ότι η Λευκωσία παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις.

«Εκείνο που είναι ακόμα πιο ανησυχητικό είναι δηλώσεις που υποδηλούν πρόθεση περαιτέρω επέκτασης των πολεμικών επιχειρήσεων» ανέφερε.

Ερωτηθείς εξάλλου για θέματα τουρισμού αναφέρθηκε στις προσπάθειες για περαιτέρω ανάπτυξης της αεροπορικής συνδεσιμότητας μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Ντουμπάι, ΗΑΕ

Νίκος Νουρής: Ουκρανικές εταιρείες προτίθενται να μεταφερθούν στην Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: