Αμυντική συνεργασία μεταξύ Κύπρου – Γαλλίας: Πραγματοποιείται σήμερα η αεροναυτική άσκηση «ΤΑΛΩΣ 2022»

File Photo: Τα αεροπλάνα του θα πετάξουν βόρεια προς το έδαφος της Ρουμανίας, όπου θα έχουν την ικανότητα να παρατηρούν και να αποτρέπουν, ανέφερε η υπουργός, τονίζοντας, ότι «η αποστολή είναι αυστηρά αποτρεπτική» και ότι η Γαλλία «δεν έχει πολεμικές προθέσεις». ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΕΘΑ,STR




Πραγματοποιείται σήμερα η αεροναυτική άσκηση Κύπρου – Γαλλίας «ΤΑΛΩΣ 2022», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου – Γαλλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, η εκπαιδευτική δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί σε τμήματα του χερσαίου και εναέριου χώρου της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η άσκηση αφορά στην εικονική προσβολή στόχων από τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη και στην αντίδραση των αντιαεροπορικών συστημάτων της Εθνικής Φρουράς.

Κύριος σκοπός της άσκησης είναι ο έλεγχος του συστήματος αεράμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και η εκπαίδευση του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς σε πραγματικές συνθήκες.

Τις προηγούμενες ημέρες γαλλικά μαχητικά Rafale πετούσαν στον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Απογειώνονταν από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, που βρίσκεται αυτή την περίοδο στη Μεσόγειο.

Το αεροπλανοφόρο αναμένεται, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, να καταπλεύσει στο λιμάνι Λεμεσού περί τα τέλη Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ύμνοι του ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας για την Κύπρο: Ηγείται της πορείας για οικοδόμηση διασύνδεσης Μ. Ανατολής-Ευρώπης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: