Πείνα και εξαθλίωση επέστρεψαν στο Αφγανιστάν: Γονείς πουλάνε τα ανήλικα κορίτσια τους

File Photo Tο καθεστώς των ταλιμπάν επιμένει ότι δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και η χώρα, σύμφωνα με αυτούς, είναι ασφαλής via pixabay.com/WikiImages




Στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν, τα κορίτσια πωλούνται σε άνδρες, με τους οποίους αναγκάζονται να παντρευτούν. Οι οικογένειες θεωρούν αυτό ως τη μόνη λύση για να ξεφύγουν από την ακραία φτώχεια.

«Όταν δεν έχουμε τίποτα να φάμε πουλάμε τα παιδιά», είπε ένας αφγανός πολίτης. Ο Abdul Ghani, που προσπάθησε να πουλήσει το 5χρονο κοριτσάκι, ακύρωσε τη συμφωνία επειδή το κοριτσάκι τραυματίστηκε στο πόδι.

« Το κοριτσάκι πουλήθηκε πριν τραυματιστεί και αυτό της συνέβη. Τώρα δεν μου δίνει τίποτα και χρωστάω 1.050 δολάρια», αναφερε ο Ghani.

Ωστόσο, το καθεστώς των ταλιμπάν επιμένει ότι δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και η χώρα, σύμφωνα με αυτούς, είναι ασφαλής.

Περίπου το 90% του πληθυσμού του Αφγανιστάν ζουν από τοις βοήθειες και τον ΟΗΕ. Περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τη χώρα τους.

Τα παιδιά είναι αυτά που υφίστανται τις συνέπειες, δεν έχουν ασφαλές παρόν, αλλά ακόμη και το μέλλον τους έχει ελάχιστη ελπίδα.

Mε πληροφορίες από Euronews.Albania μέσω ertnews.gr, Μετάφραση: Σταυρούλα Ευάγγελου

Για ξέπλυμα χρήματος κατηγορείται η Credit Suisse σε δίκη Βούλγαρων διακινητών κοκαΐνης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: