Αδικη η κριτική στους δήμους για την κακοκαιρία διατείνεται η ΚΕΔΕ: Λείπει εξοπλισμός, προσωπικό

File Photο Ειδικότερα για τους Δήμους της Αττικής αντικειμενικά δεν διαθέτουν ούτε τον αναγκαίο, ούτε τον κατάλληλο εκχιονιστικό εξοπλισμό, αλλά ούτε και προσωπικό που μπορεί να χειριστεί τέτοιο όγκο χιονιού επισημάνθηκε στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ μέσω ΚΥΠΕ




Στις 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Δημήτρης Παπαστεργίου στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ) της .Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, στη συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης τα οικονομικά των δήμων «υπό το πρίσμα της τεράστιας αύξησης του ενεργειακού κόστους και της επιβολής του τέλους ταφής», οι « καθυστερήσεις στην υλοποίηση» του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τις εκδόσεις βεβαιώσεων ΤΑΠ από τους Δήμους για μεταβιβάσεις ακινήτων, η επαναλειτουργία σε μόνιμη βάση της πλατφόρμας δήλωσης τετραγωνικών, «χωρίς εξοντωτικά πρόστιμα» καθώς και «η άδικη προσπάθεια καταλογισμού ευθυνών στους Δήμους στο ζήτημα της διαχείρισης της κακοκαιρίας “ΕΛΠΙΔΑ”.

Για την αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος -φυσικού αερίου , ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι έχει για τους δήμους το κόστος έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το 2019, φθάνοντας συνολικά τα 600 εκατ. ευρώ. Για τον σκοπό αυτό πρόσθεσε τη Δευτέρα 14 του μηνός, θα συνεδριάσει η κοινή επιτροπή υπουργείων Εσωτερικών -Οικονομικών -ΚΕΔΕ με τη συμμετοχή των αναπληρωτών υπουργών Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη «με κύριο θέμα την άμεση εξεύρεση τρόπου κάλυψης του ενεργειακού κόστους των Δήμων». Ακόμη εξέφρασε την αντίθεση των δήμων στην κατάργηση της βεβαίωσης ΤΑΠ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της διαχείρισης της κακοκαιρίας χαρακτήρισε «εξαιρετικά ατυχή και άδικη την στοχοποίηση της Αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι οι δήμοι έπραξαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, με τα μέσα που είχαν και το προσωπικό που διέθεταν». Ειδικότερα για τους Δήμους της Αττικής επισήμανε ότι αντικειμενικά δεν διαθέτουν ούτε τον αναγκαίο, ούτε τον κατάλληλο εκχιονιστικό εξοπλισμό, αλλά ούτε και προσωπικό που μπορεί να χειριστεί τέτοιο όγκο χιονιού. Επίσης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει «από το Κράτος μια ουσιαστική επένδυση στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος πολιτικής προστασίας, ενώ όσον αφορά την αυτοδιοίκηση χρειάζεται να διατεθούν πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη αγορά ειδικών μηχανημάτων, την εκπαίδευση του προσωπικού αλλά και την εκπόνηση νέων σχεδίων για την πολιτική προστασία, με βάση τις νέες συνθήκες που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, ώστε να μη ξαναζήσουμε αντίστοιχες καταστάσεις». παραπάνω τα έθεσε και στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Χρ. Στυλιανίδη, σε συνάντηση που είχαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Γηροκομείο-κολαστήριο στα Χανιά για δεκάδες ηλικιωμένους: Επτά συλλήψεις, τι αναφέρει η δικογραφία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: