Τσιτσιπάς για Μεντβέντεφ: Έχουμε καλή σχέση αλλά “παλεύουμε για το ίδιο όνειρο”…

O Στέφανος Τσιτσιπάς. 26 Ιανουαρίου 2022. EPA/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Οι σχέσεις του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ντανίιλ Μεντβέντεφ είναι αρκετά καλές, όπως παραδέχθηκε ο Έλληνας πρωταθλητής ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης στους ημιτελικούς του Australian Open (Παρασκευή 28/01).

Ο Τσιτσιπάς τόνισε ότι έχει να μιλήσει κάποιους μήνες με τον Ρώσο κι ότι η μόνη διαφορά που τους χωρίζει είναι μέσα στο γήπεδο. Μετά την άνετη νίκη του επί του Γιανίκ Σίνερ ο 23χρονος πρωταθλητής τόνισε:

«Είναι πολύ νωρίς να πω εάν το ματς με τον Γιανίκ ήταν το καλύτερό μου μέσα στο 2022. Σίγουρα έκανα μια πολύ καλή εμφάνιση από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα, χωρίς να έχω αμφιβολίες για τον εαυτό μου και τηρώντας το πλάνο στο κομμάτι της τακτικής», απάντησε το νο4 του ταμπλό, στο ερώτημα για το αν έκανε το καλύτερό του παιχνίδι από την έναρξη της περιόδου.

Σε άλλη ερώτηση που του έγινε για τη σχέση του με τον Ντανίιλ Μεντβέντεφ, σχολίασε: «Η σχέση μας είναι καλή. Έγινε καλύτερη μετά το Laver Cup. Δεν έχουμε μιλήσει τους τελευταίους μήνες, αλλά η σχέση μας είναι ανταγωνιστική μόνο στο γήπεδο. Άλλωστε, παλεύουμε για το ίδιο όνειρο.»

Για τις σκέψεις του πριν τον προημιτελικό με τον Ιταλό είπε: «Γνώριζα ότι ο Γιανίκ είναι διψασμένος και ήθελε να παίξει το καλύτερό του τένις. Αν δει κανείς τα προηγούμενα παιχνίδια του θα διαπιστώσει πως ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Προσπάθησα να μείνω προσηλωμένος ώστε να βγάλω το καλύτερο παιχνίδι μου. Ήθελα να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο, γιατί ήξερα ότι θα χρειαζόταν.»

Για το αν έχει αφήσει πίσω του την εγχείρηση που έκανε πρόσφατα στον αγκώνα του, ήταν κατηγορηματικός: «Ναι, το πιστεύω. Είναι δύσκολο να ξεχάσω ότι εγχειρίστηκα, γιατί ο γιατρός μου στέλνει κάθε μέρα μηνύματα.

Ερχόμενος στο κορτ θέλω να παίξω το καλύτερό μου τένις. Δεν σκέφτομαι ότι θέλω να κερδίσω 3-0 όλους τους αγώνες. Απλά θέλω να βαδίσω σιγά-σιγά και να παίξω καλά. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει μέσα στον αγώνα, αλλά πρέπει να είσαι πανέτοιμος για όλα.»

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: