Τουρκικά πολεμικά πλοία εναντίον Ελλήνων ψαράδων: Άμεση η αντίδραση του ελληνικού Λιμενικού

FILE PHOTO: Τα Ίμια όπως φαίνονται από ελικόπτερο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR




Σε νέα πρόκληση κατά Ελλήνων ψαράδων προχώρησαν τουρκικά πολεμικά πλοία, σύμφωνα με την τηλεόραση του Σκάι και την ανταπόκριση της Μαρίας Ζαχαράκη στο Έθνος.

Όπως ανέφερε ανώτατη πηγή του λιμενικού μια τουρκική ακταιωρός προσέγγισε ελληνικά αλιευτικά ανοιχτά των ιμίων. Ενώ οι ψαράδες είχαν απλώσει τα παραγάδια τους, το πολεμικό πλοίο τους «έκοψε»

Αμεση ήταν η επέμβαση από τα σκάφη του ελληνικού λιμενικού με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί το τουρκικό πλοίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν γίνει κι άλλες τέτοιου είδους παρενοχλήσεις κατά ψαράδων τις τελευταίες ημέρες.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ:

Η τουρκική εφημερίδα «Σοζτζού» ανακάλυψε νέα ένταση στην περιοχή των Ιμίων, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η τουρκική ακτοφυλακή που περιπολούσε στην περιοχή απομάκρυνε 6 ελληνικά ψαροκάικα και 1 σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής που επιδίωκαν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες Ίμια.

Τις στιγμές της απομάκρυνσης του ελληνικού σκάφους και των ψαράδων από το τουρκικό λιμενικό κατέγραψε η κάμερα της εφημερίδας.

Οι Έλληνες ψαράδες, σύμφωνα με την εφημερίδα, παρέμειναν στην περιοχή για περίπου 3 ώρες και στη συνέχεια επέστρεψαν στα νησιά από τα οποία είχαν έρθει.

Πρωτοχρονιάτικο σόου από τον προκλητικό Ακάρ: Πέταξε στο Αιγαίο συνομιλώντας με τον Ερντογάν (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: