Το ΑΚΕΛ προσπαθεί να εκμεταλλευθεί κομματικά τον αγωγό EastMed: Η ΕΔΕΚ συνεχίζει να στηρίζει…

FILE PHOTO: Οι οπαδοί του ΑΚΕΛ πανηγυρίζουν σε παλαιότερη προεκλογική συγκέντρωση. Φωτογραφία via ΑΚΕΛ




“Απέναντι σε μια Τουρκία πιο επιθετική από ποτέ, ο (Δημοκρατικός) Συναγερμός βάλει αλλεπάλληλα αυτογκόλ στην Κύπρο”, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, που προσπαθεί να εκμεταλλευθεί κομματικά την ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών για μη υποστήριξη του EastMed.

Ως γνωστό, η Αμερική δεν υποσχέθηκε ποτέ ότι θα συμμετέχει οικονομικά στην κατασκευή του αγωγού, απλά υποστήριζε στρατηγικά το έργο.

Αναφέρει η ανακοίνωση του κομμουνιστικού κόμματος της Κύπρου:

“Ο κ. Κασουλίδης δήλωσε χθες ότι «η κατασκευή του αγωγού EastMed ήταν στον αέρα από την αρχή» και ότι ο ίδιος πάντοτε έβλεπε τον East Med «ως εργαλείο δημιουργίας προβλημάτων». Τίποτα από αυτά όμως δεν ειπώθηκε τόσα χρόνια που ο Συναγερμός έστηνε πανηγύρια για τον EastMed και βάσιζε όλη την εξωτερική πολιτική της χώρας πάνω –ακριβώς- στον αέρα.

Αντίθετα μάλιστα, απέρριπταν τις προειδοποιήσεις -και τις δικές μας αλλά και τεχνοκρατών- και επέμεναν να καλλιεργούν μέσα στην κοινωνία αυταπάτες για φαραωνικά έργα που θα καταστήσουν την Κύπρο υπερδύναμη.

Οι ψευδαισθήσεις και τα ψεύδη του Συναγερμού κατέρρευσαν. Η κυπριακή ΑΟΖ έμεινε αθωράκιστη. Το Βαρώσι εποικίζεται. Οι κυρώσεις στην Τουρκία δεν ήρθαν ποτέ. Και ο EastMed ήταν τελικά λόγια του αέρα. Με άλλα λόγια, αντί να πιέζουμε την Τουρκία, ο Συναγερμός βάλει αλλεπάλληλα αυτογκόλ στην Κύπρο.

Πότε άραγε θα φανερωθούν οι κύριοι Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης για να παραλάβουν το λογαριασμό της πολιτικής τους;

ΕΔΕΚ: Ο EastMed θα αναβαθμίσει σημαντικά τον γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου και της Ελλάδας

Το σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ τοποθετήθηκε καθαρά για το θέμα του αγωγού EastMed.. Αναφέρει η ανακοίνωση του:

Η ΕΔΕΚ από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της υλοποίησης του αγωγού EastMed αφού η κατασκευή του θα αναβαθμίσει σημαντικά τον γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου και της Ελλάδας.

Όσοι στοχεύουν στην μη υλοποίησή του ενισχύουν τις τουρκικές και όχι μόνο παρεμβάσεις που γίνονται για να μην περιθωριοποιηθεί ο γεωστρατηγικός ρόλος της Τουρκίας.

Οι τουρκικές εξάλλου αντιδράσεις υπέρ της ματαίωσης της υλοποίησης του αγωγού EastMed επιβεβαιώνουν τη σπουδαιότητα του αγωγού.

Θυμίζουμε πως στο παρελθόν υπήρχαν έργα τα οποία είχε εκτιμηθεί πως δεν θα είχαν υλοποιηθεί, αλλά η γεωστρατηγική τους σημασία οδήγησε τελικά στην υλοποίησή τους (π.χ. o Nord Stream).

Ο Κασουλίδης άδειασε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τον αγωγό EastMed: Είναι εργαλείο πρόκλησης προβλημάτων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: