Ταξιδιωτική οδηγία για τη Ρωσία: Οι ΗΠΑ απευθύνουν «ισχυρή σύσταση» στους πολίτες να μην ταξιδεύουν

FILE PHOTO: Department Spokesperson Ned Price holds the Daily Press Briefing at the U.S. Department of State in Washington, D.C. State Department Photo by Freddie Everett




Η αμερικανική κυβέρνηση καλεί τους πολίτες των ΗΠΑ να αποφεύγουν να ταξιδέψουν στη Ρωσία «εξαιτίας της έντασης στα σύνορα με την Ουκρανία», ανακοίνωσε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Απευθύνεται «ισχυρή σύσταση» στους αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν να μεταβούν στη Ρωσία, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, επικαλούμενο για να δικαιολογήσει την οδηγία αυτή «την πιθανότητα παρενόχλησής τους», ειδικά από τη ρωσική αστυνομία, και«αυθαίρετης εφαρμογής της τοπικής νομοθεσίας».

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η αμερικανική κυβέρνηση διέταξε οι οικογένειες των διπλωματών των ΗΠΑ που είναι τοποθετημένοι στο Κίεβο να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, «εξαιτίας της μόνιμης απειλής ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του.

Το τοπικό προσωπικό μπορεί να εγκαταλείψει την πρεσβεία εάν το επιθυμεί· ευρύτερα, οι Αμερικανοί στην ουκρανική επικράτεια «πρέπει να εξετάσουν τώρα» την αναχώρησή τους με εμπορικές πτήσεις ή άλλα μεταφορικά μέσα, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP και το Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Ο Μπλίνκεν κατά των κυρώσεων, τώρα, στη Ρωσία: Η Δύση δε θα μπορεί να αποτρέψει πιθανή επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: