Σύσκεψη υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη για το Ενεργειακό Κέντρο στο Βασιλικό

File photo: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε σαφείς οδηγίες για επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των έργων, δεδομένης της στρατηγικής τους σημασίας. Φωτογραφία μέσω ΚΥΠΕ




Στην ασφάλεια του Ενεργειακού Κέντρου στην περιοχή του Βασιλικού επικεντρώθηκε σύσκεψη που διεξήχθη σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος έδωσε επίσης σαφείς οδηγίες για επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των έργων που σχετίζονται με τη δημιουργία του Ενεργειακού Κέντρου, δεδομένης της στρατηγικής τους σημασίας.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Στέφη Δράκου, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι κοινοτήτων της περιοχής.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη δημιουργία του Ενεργειακού Κέντρου στην περιοχή και έδωσε σαφείς οδηγίες για επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των έργων, δεδομένης της στρατηγικής τους σημασίας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η ανά δεκαπενθήμερο προετοιμασία έκθεσης καταγραφής της προόδου των έργων που εκκρεμούν, ενώ για κάθε τομέα θα ορισθεί υπεύθυνος έργου, ο οποίος θα παρακολουθεί την πρόοδο και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως με μεθοδική και συλλογική συνεργασία διασφαλίζεται η αποτελεσματική υλοποίηση των αποφάσεων.

Οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων που παρευρέθηκαν στη σύσκεψη ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το προσωπικό του ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τις ανησυχίες που διατύπωσαν μετά την πυρκαγιά σε βιομηχανία της περιοχής στις 11 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΚΑ/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος

Αναστασιάδης για EastMed: Λυπηρό που κάποιοι επιχαίρουν γιατί τάχα ματαιώνεται

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: