Συγνώμη στην Βασίλισσα από την Ντάουνινγκ Στριτ για το κορωνοπάρτι πριν την κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου

File Photo: H εξώπορτα της πρωθυπουργικής κατοικίας, Ντάουνινγκ Στριτ 10, Λονδίνο. EPA, ANDY RAIN




Οι υπηρεσίες του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ζήτησαν συγγνώμη από την βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ έπειτα από τις αποκαλύψεις για τα πάρτι που οργανώθηκαν στην Ντάουνιγνκ Στριτ την παραμονή της κηδείας του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου, εν μέσω αυστηρού lockdown, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Είναι πολύ λυπηρό ότι αυτό συνέβη σε περίοδο εθνικού πένθους και η Ντάουνινγκ Στριτ ζήτησε συγγνώμη από το παλάτι» διά της επίσημης οδού, δήλωσε εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον.

Τη νέα αποκάλυψη έκανε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Telegraph και, όπως γράφει, τα δύο πάρτι πραγματοποιήθηκαν σε δύο διαφορετικά μέρη της πρωθυπουργικής κατοικίας για να αποχαιρετιστούν δύο εργαζόμενοι του πρωθυπουργικού γραφείου. Πρόκειται για τον τότε διευθυντή επικοινωνίας του βρετανού πρωθυπουργού, τον Τζέιμς Σλακ, και έναν από τους επίσημους φωτογράφους του Μπόρις Τζόνσον.

Αν και ο βρετανός πρωθυπουργός δεν ήταν παρών στις συγκεντρώσεις αυτές, καθώς βρισκόταν στην εξοχική του κατοικία, οι νέες αποκαλύψεις δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τη θέση του στην Ντάουνινγκ Στριτ, επισημαίνουν οι αναλυτές στο Λονδίνο. Μάλιστα εκτιμούν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες σχετικές αποκαλύψεις.

Με αυτά και με τ’ άλλα ήδη στον δημόσιο διάλογο της χώρας έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την αντικατάσταση του Μπόρις Τζόνσον.

  • Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ και η υπουργός Εξωτερικών Λία Τρας θεωρούνται πιθανοί διεκδικητές του χρίσματος.

Για να προχωρήσει η διαδικασία ανάδειξης νέου ηγέτη των Συντηρητικών θα πρέπει 54 βουλευτές του κόμματος να στείλουν επιστολή στην επιτροπή 1922 (αυτή που είναι υπεύθυνη για τις εσωκομματικές εκλογές), με την οποία θα ζητάνε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία εκλογής νέου ηγέτη.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί ο βρετανικός Τύπος αποκάλυψε την διοργάνωση των πάρτι, καθώς ήδη ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται σε ακραία πίεση να παραιτηθεί μετά τις αποκαλύψεις για άλλο πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω σκληρού λοκντάουν.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Απίστευτος Μπόρις: Εστησε κορωνοπάρτι και την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: