Σέρμαν για συνομιλίες με Ριαμπκόφ: «Να αποδείξει η Ρωσία ότι δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία, αποσύροντας τα στρατεύματά της»

Photo Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουέντι Σέρμαν με τον Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Ριαμπκόφ κατά τις συνομιλίες στη Γενεύη. EPA/DENIS BALIBOUSE / POOL μέσω ΚΥΠΕ




Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να απορρίψουν τις προτάσεις ασφαλείας που δεν έχουν αποτέλεσμα και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να ακυρώσει την πολιτική ανοικτών θυρών του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν, μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε στη Γενεύη με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ για θέματα ασφαλείας.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ακυρώσει την πολιτική των ανοιχτών θυρών στο ΝΑΤΟ, η οποία ήταν πάντα κεντρική για την συμμαχία» δήλωσε η Σέρμαν, όπως και ότι οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να λάβουν τις όποιες αποφάσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία χωρίς να προηγηθούν διαβουλεύσεις με την ηγεσία της χώρας.

Η Σέρμαν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ειλικρινείς και ξεκάθαρες συζητήσεις με τη ρωσική αντιπροσωπεία κατά τη διάρκεια των σχεδόν οκτώ ωρών που διήρκεσαν και είναι ανοιχτές να συναντηθούν ξανά σύντομα για να συζητήσουν λεπτομερέστερα τα διμερή ζητήματα.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι απόδειξη ότι δεν υπάρχουν τέτοιου είδους σχέδια, θα ήταν να επιστρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με την Ουκρανία, στους στρατώνες τους.

Πληροφορίες από Reuters-TASS μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γενεύη, Ελβετία

Δύσκολη η συζήτηση με τις ΗΠΑ στις συνομιλίες για τα θέματα ασφαλείας, δηλώνει Σεργκέι Ριαμπκόφ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: