Πρόγευμα εργασίας υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον ομόλογό τους του Κουβέιτ, παρέθεσε ο Κασουλίδης, συμμετείχε ο Δένδιας

O υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης με τον ομόλογό του του Κουβέιτ, σεΐχη Αχμέντ Νάσερ αλ-Μοχάμαντ αλ-Σαμπάχ στις Βρυξέλλες. Photo via twitter Ioannis Kasoulides




Σε πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον ομόλογό τους του Κουβέιτ, το οποίο παρέθεσε ο Κύπριος υπουργός, Ιωάννης Κασουλίδης, συμμετείχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται:

«Στο περιθώριο του σημερινού ΣΕΥ της ΕΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας συμμετείχε σε άτυπο πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ που παρέθεσε ο  Ιωάννης Κασουλίδης. Στο επίκεντρο οι σχέσεις της ΕΕ-Κουβέιτ και η επικείμενη υπουργική συνάντηση ΕΕ-Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου».

Ο κ Κασουλίδης θα συμμετάσχει τη Δευτέρα και την Τρίτη στις συναντήσεις του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στην ατζέντα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων τη Δευτέρα βρίσκεται μεταξύ άλλων η κατάσταση σε Συρία και Λιβύη, οι εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη, καθώς και άλλα τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Στο πρόγευμα εργασίας με προσκεκλημένο τον υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ, σεΐχη Αχμέντ Νάσερ αλ-Μοχάμαντ αλ-Σαμπάχ, οι υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με τις περιφερειακές προκλήσεις, τις σχέσεις μεταξύ ΕΕ – Κουβέιτ.

Επίσης μίλησαν για την ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ ΕΕ και Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ, Gulf Cooperation Council – GCC), εν όψει και της επικείμενης υπουργικής συνάντησης ΕΕ- ΣΣΚ που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

Την Τρίτη ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, στο οποίο έχει προγραμματιστεί να γίνει παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Γαλλικής Προεδρίας.

Στην ατζέντα βρίσκονται ακόμα οι προσπάθειες για ενίσχυση της δημοκρατίας και προστασίας των εκλογικών διαδικασιών, η Διάσκεψη για τον Μέλλον της Ευρώπης, ο συντονισμός για διαχείριση της πανδημίας καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου θα έχει ακόμα σειρά επαφών και διμερών συναντήσεων με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ, τον Επίτροπο Διεύρυνσης Όλιβερ Βαρχέλι και την Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

Ο κ. Κασουλίδης θα αναχωρήσει για την Κύπρο την Τετάρτη.

 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: