Ποινή για coaching στον Τσιτσιπά με μετάφραση Εύας Ασδεράκη: Είσαι μ@λ@κ@ς φώναζαν από τις εξέδρες στον διαιτητή

Ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος Τσιτσιπάς, κατά τη διάρκεια αγώνα στο Australian Open epa09713980 Australia, 28 January 2022. EPA/DAVE HUNT




Ο διαιτητής χρέωσε με coaching τον Στέφανο Τσιτσιπά νωρίς στο τέταρτο σετ του ημιτελικού στο Australian Open με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Είναι σαφές ότι οι κανονισμοί της ATP απαγορεύουν την ώρα της δράσης οι προπονητές να καθοδηγούν τους παίκτες τους. Μπορούν μόνο να τους ενθαρρύνουν.

Ο διαιτητής χρέωσε με coaching τον Στέφανο Τσιτσιπά και αυτός αντέδρασε με ειρωνικό χαμόγελο, ενώ επί της ουσίας η πρώτη ποινή λειτουργεί ως προειδοποίηση.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος στον διαιτητή για coaching από την πλευρά του Τσιτσιπά στο δεύτερο σετ.

Το έκανε μάλιστα με εντελώς προσβλητικό τρόπο, αλλά λίγο μετά… δικαιώθηκε καθώς ο Στέφανος δέχτηκε ποινή.

Για να γίνει αυτό χρειάστηκε… μεταφράστρια, ρόλο που ανέλαβε η Ευα Ασδεράκη. Η γνωστή Ελληνίδα διαιτητής του τένις, εκ των κορυφαίων στον κόσμο και κάτοικος Μελβούρνης, μετά τα παράπονά του Μεντβέντεφ και κατόπιν εντολή του αρχιδιαιτητή, πήγε μαζί του κάτω από το box της ομάδας του Τσιτσιπά.

Εκεί διαπίστωσαν πως όντως γινόταν coaching από τον πατέρα του, κάτι που επιβεβαίωσε η Ασδεράκη η οποία ανέλαβε τον ρόλο να μεταφράσει το τι ειπώθηκε και έκανε νόημα στον διαιτητή να επιβάλει ποινή.

Για την ιστορία, ο Απόστολος Τσιτσιπάς έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, από αρκετούς αντιπάλους του Στέφανου.

Με πληροφορίες από Gazzetta.gr

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Μία μέρα θα τα καταφέρω, με έχουν στοχοποιήσει για το coaching»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: