Oι καλύτερες χώρες για ταξίδια και τηλεργασία το 2022: Η Πορτογαλία στην κορυφή της λίστας

File Photo Το πρώτο Work from Wherever Index της KAYAK είναι η απόλυτη πηγή για όσους θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο γραφείο μακριά από το σπίτι προσωρινά ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. via pixabay.com




Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγκαλιάζουν τα ευέλικτα περιβάλλοντα εργασίας και βάζουν το βλέμμα τους στην «εργασία» τους για το 2022 (διακοπές που συνδυάζουν τον ελεύθερο χρόνο και την εξ αποστάσεως εργασία), η KAYAK, η κορυφαία μηχανή αναζήτησης ταξιδιών στον κόσμο, αποκαλύπτει τις καλύτερες χώρες στον κόσμο για εξ αποστάσεως εργασία , με την Πορτογαλία να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Το πρώτο Work from Wherever Index της KAYAK είναι η απόλυτη πηγή για όσους θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο γραφείο μακριά από το σπίτι προσωρινά ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Για την ανάπτυξη του δείκτη, η KAYAK ανέλυσε προσεκτικά 111 χώρες και κατέταξε την καθεμία έναντι 22 παραγόντων σε έξι κατηγορίες: κόστος ταξιδιού και προσβασιμότητα, τοπικές τιμές, Υγεία και Ασφάλεια, δυνατότητες απομακρυσμένης εργασίας, κοινωνική ζωή, και τον καιρό.

Οι 10 καλύτερες χώρες για το συνδυασμό παραγωγικών συνθηκών εργασίας και ευκαιριών για ταξιδιωτικές περιπέτειες σύμφωνα με την KAYAK είναι:

-Πορτογαλία
-Ισπανία
-Ρουμανία
-Μαυρίκιος
-Ιαπωνία
-Μάλτα
-Κόστα Ρίκα
-Παναμάς
-Τσεχική Δημοκρατία
-Γερμανία

Η Πορτογαλία κατατάχθηκε ως η καλύτερη χώρα για εργασία εξ αποστάσεως παγκοσμίως, έχοντας υψηλή βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των καλών καιρικών συνθηκών, της μεγάλης αφθονίας θέσεων για έξοδο, των χαμηλών ποσοστών εγκληματικότητας και του σχετικά χαμηλού κόστους ζωής. Η Πορτογαλία προσφέρει επίσης μια ψηφιακή νομαδική βίζα και πολλοί ντόπιοι έχουν υψηλή αγγλική γνώση που προσελκύει τους ομογενείς.

Η Ισπανία ήρθε στη δεύτερη θέση, σε μεγάλο βαθμό λόγω της μεγάλης κατά κεφαλήν ποσότητας εστιατορίων και καφέ, σε συνδυασμό με τη γρήγορη ταχύτητα Διαδικτύου, τους πολλούς χώρους συνεργασίας και τις απομακρυσμένες βίζες για ελεύθερους επαγγελματίες. Έχει επίσης έντονη νυχτερινή ζωή και είναι πολύ φιλικό προς τους LGBTQ+.

Εκτός από το Ευρετήριο Work from Wherever, η KAYAK διαθέτει μια νέα κατάταξη ζώνης ώρας για να βοηθά τους χρήστες να εντοπίζουν γρήγορα και εύκολα τις διαφορές ώρας για το ταξίδι τους – ιδανικό για όσους θέλουν να παρακάμψουν τις κλήσεις συνδιάσκεψης στις 2 το πρωί ενώ εργάζονται στο εξωτερικό. Η κατάταξη με επίκεντρο τη ζώνη ώρας λαμβάνει υπόψη βασικούς παράγοντες και κατηγορίες από το Ευρετήριο Work from Wherever, αλλά τις εμφανίζει ανάλογα με τη χώρα προέλευσης της εργασίας σας – έτσι οι χώρες που έχουν ζώνες ώρας πλησιέστερα στη δική σας ζώνη ώρας θα εμφανίζονται ψηλότερα στη λίστα των προορισμών.

Mε πληροφορίες από tourismtoday.gr

Eurogroup: Επί τάπητος το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο της Ευρωζώνης και η τραπεζική ένωση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: