Ο στρατός μπαίνει στη μάχη για τον απεγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό

File photo Η Αττική Οδός ενημερώνει με ανακοίνωσή της ότι ξεκινά εντός των επόμενων ημερών τις διαδικασίες καταβολής του ποσού των 2.000 ευρώ ΑΠΕ – ΜΠΕ




Ο στρατός σε κοινή επιχείρηση με την Πυροσβεστική πρόκειται να αναλάβουν τον απεγκλωβισμό των εκατοντάδων -σύμφωνα με τις πλέον μετριοπαθείς εκτιμήσεις- εγκλωβισμένων οδηγών στην Αττική Οδό.

Οχήματα του στρατού από κοινού με αυτά της Πυροσβεστικής θα προσεγγίσουν εγκλωβισμένα οχήματα στην Αττική Οδό και θα απομακρύνουν, με δικά τους μέσα, τους οδηγούς, πολλοί εκ των οποίων παραμένουν επί ώρες χωρίς καμία βοήθεια, κυριολεκτικώς εν μέση οδώ και με πολικές θερμοκρασίες.

Κυβερνητικές πηγές έκαναν  λόγο για ευρεία επιχείρηση του στρατού δηλώνοντας: «Το μέλημά μας είναι πώς θα βγάλουμε τον κόσμο από την Αττική Οδό».

Το επιχειρησιακό σχέδιο

Συγκεκριμένα, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων από την Αττική και τη Βοιωτία έλαβαν εντολή να μεταβούν σε εξόδους της Αττικής Οδού.

Από εκεί θα λάβουν εντολές για τον ακριβή τρόπο εμπλοκής τους όσον αφορά την παροχή βοήθειας.

Ειδικότερα,Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και από τους τρεις κλάδους θα κατευθυνθούν σε έξι εξόδους της Αττικής οδού και συγκεκριμένα:

  • Κηφισίας στο δαχτυλίδι
  • Πεντέλης
  • Δουκίσσης πλακεντίας
  • Μαραθώνος
  • Κάντζα
  • Παιανία
Νωρίτερα, με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού όπου παραμένουν επί πολλές ώρες εκατοντάδες οχήματα καθηλωμένα υπό συνθήκες συνεχούς χιονόπτωσης σε ουρές πολλών χιλιομέτρων στον κλειστό δρόμο.

Η κατάσταση στον αυτοκινητόδρομο είναι τραγική καθώς επί πολλές ώρες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι χωρίς να μπορούν να κινηθούν προς τις εξόδους που μπλόκαραν λίγο πριν από το μεσημέρι από αυτοκίνητα και νταλίκες που δεν είχαν αλυσίδες.

Το χειρότερο είναι πως επί αρκετές ώρες και ενώ ήδη είχε γίνει τεράστιο μποτιλιάρισμα οι υπεύθυνοι διαχείρισης του δρόμου δεν απαγόρευσαν την είσοδο νέων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα τα οχήματα να σωρρεύονται και να έχει καταστεί αδύνατον να περάσουν εκχιονιστικά προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος.

Κι ενώ έχει ήδη νυχτώσει πολλά αυτοκίνητα ξεμένουν από καύσιμα κάτι που σημαίνει ότι οι επιβαίνοντες δεν θα έχουν ούτε θέρμανση. Η χιονόπτωση συνεχίζεται και όσο περνά η ώρα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους.

HJ 

Εγκληματική αδράνεια της Αττικής οδού: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι επί ώρες – Εισαγγελική παρέμβαση [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: