“Ναι” από Ανδρουλάκη σε πρόταση μομφής: Καμιά στήριξη στην κυβέρνηση * Ψάχνει σωσίβιο ο Τσίπρας [video]

O Νίκος Ανδρουλάκης στη διάρκεια της συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Photo via Glomex/OPEN TV




Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην τηλεόραση του OPEN, o πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης γνωστοποίησε την στάση που θα κρατήσει το κόμμα του στην συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Ο κ.Ανδρουλάκης επιβεβαίωσεότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής που κατέθεσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν υπάρχει καμιά διάθεση να μπει το κόμμα του στα εσωκομματικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι προφανές ότι δεν θα παράσχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση. Απεδείχθη ότι η θεωρία του κ. Μητσοτάκη ότι είναι αποτελεσματική κυβέρνηση καταρρίφθηκα. Θα στηρίξουμε την πρόταση αυτή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε στα εσωκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα» είπε μιλώντας στην Πόπη Τσαπανίδου.

Εξηγώντας το σκεπτικό της στάσης του κόμματός του ο ΄κ.Ανδρουλάκης τόνισε ότι η υπερψήφιση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει επειδή  «αξιολογούμε αρνητικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη » επαναλαμβάνοντας  πως δεν μπαίνει στα παιχνίδια του κ. Τσίπρα.

  • Επέκρινε επίσης τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως αναξιόπιστο, λέγοντας πως πριν από λίγο καιρό έλεγε ότι δεν ζητά εκλογές μεσούσης της πανδημίας και τώρα έσπευσε να αλλάξει γνώμη.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως “γνώριζε από ημερών την επερχόμενη κακοκαιρία και αποδείχθηκε απολύτως απροετοίμαστη” ενώ χαρακτήρισε αδιανόητη την κυβερνητική απόφαση να χαλαρώσουν τα μέτρα για την πανδημία.

«Είμαστε 16οι σε εμβολιασμό πανευρωπαϊκά, είναι λάθος το μήνυμα που στέλνουμε ότι ξεπεράσαμε με την πανδημία» είπε χαρακτηριστικά.

Άμεση απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία:

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου το κυβερνόν κόμμα σχολίασε τις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Ακούσαμε απόψε τον κ.Ανδρουλάκη, από τη μία να λέει ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και από την άλλη να υποστηρίζει ότι δεν είναι ώρα τώρα να γίνουν εκλογές. Το πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο μόνο ο ίδιος το ξέρει. Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη”.

 

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Τσίπρας: Να φύγετε κύριοι….

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: