Μόλις 52 ημερών βρέφος πέθανε από κορωναϊό στο “Ιπποκράτειο” Θεσσαλονίκης

File Photo: Το βρέφος είχε κολλήσει από τον μεγαλύτερο αδελφό του, ενώ κανείς στην οικογένεια δεν ήταν εμβολιασμένος. Photo via amna.gr




Την τραγική είδηση του θανάτου ενός βρέφους μόλις 52 ημερών από κορωναϊό στην Θεσσαλονίκη, επιβεβαίωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας, για την πορεία της πανδημίας.

Όπως δήλωσε η κ. Γκάγκα, το κοριτσάκι γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου και εισήχθη στο “Ιπποκράτειο” Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης,  σε βαριά κατάσταση, στις 12 Δεκεμβρίου.

Το βρέφος δυστυχώς κατέληξε χθες, ανέφερε η κ. Γκάγκα, σημειώνοντας ότι τα βρέφη είναι λιγότερο προστατευμένα ενώ έκανε λόγο και για «περιβάλλον ανεμβολίαστων».

Σύμφωνα με πληροφορίες το βρέφος κόλλησε από τον μεγαλύτερο αδελφό του ενώ είχε νοσήσει και η μητέρα του , αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευθεί γιατί είχε ήπια συμπτώματα. Το βρέφος δεν είχε γεννηθεί πρόωρα. Κανείς στην οικογένεια δεν είχε εμβολιαστεί.

Αρχικά είχε νοσηλευθεί στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να χρειασθεί η διασωλήνωσή του στη ΜΕΘ νεογνών του “Ιπποκράτειου”, όπου και παρέμεινε περίπου για 30 ημέρες, χωρίς δυστυχώς να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

 

“Παγωμένη εικόνα” στους σκληρούς δείκτες: 81 νεκροί και 688 διασωληνωμένοι * 18.869 κρούσματα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: