ΚΙΝΑΛ: Χρειάζονται περισσότερα σημεία ελέγχου και ανώτατη τιμή στα τεστ, 7 ευρώ για rapid και 40 ευρώ στα PCR

File photo Δεκάδες άνθρωποι περιμένουν στην ουρά για να κάνουν ράπιντ-τεστ τα οποία διενεργεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές μέσω ΚΥΠΕ




Τις προτάσεις του προκειμένου να αποφευχθούν οι ουρές για τα διαγνωστικά τεστ, διατυπώνει το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ειδικότερα το ΚΙΝΑΛ προτείνει περισσότερα σημεία ελέγχου σε δημόσιες δομές υγείας (Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ), διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας στα σημεία ελέγχου, περισσότερα δωρεάν self-test ανά ΑΜΚΑ καθώς και θέσπιση ανώτατης τιμής κόστους των τεστ.

«Η έξαρση της πανδημίας και τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα, που επιβεβαιώνονται καθημερινά, δικαιολογημένα οδηγούν χιλιάδες συμπολίτες μας στα σημεία δωρεάν ελέγχου με rapid tests ή PCR» σημειώνει στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου. Προσθέτει πως για να αποφευχθούν οι ουρές-εστίες μετάδοσης και η ταλαιπωρία, χρειάζονται άμεσα στη διαδικασία ελέγχου, εκτός από τις δημόσιες δομές, να ενεργοποιηθούν και όσοι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν προσωπικό.

Επίσης, το Κίνημα Αλλαγής προτείνει την εισαγωγή ανώτατης τιμής, 7 ευρώ, για τη διενέργεια rapid test και 40 ευρώ στα PCR, τουλάχιστον για τις επόμενες 15 μέρες, οπότε και αναμένεται η κορύφωση της πανδημίας, αφού το τεστ αποτελεί το βασικό μέσο επιδημιολογικής επιτήρησης.

Επιπλέον, αναφέρει πως χρειάζεται σχέδιο για την ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό, καθώς όλο και περισσότεροι υγειονομικοί νοσούν και θα νοσούν καθημερινά. Αντίστοιχη μέριμνα απαιτείται και για το προσωπικό των εργαστηρίων.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Γεωργιάδης: Θα ξαναδούμε την τιμή του πλαφόν στα pcr tests, δεν αποκλείω επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: