Υπόθεση βιασμού: Ο κόσμος μου δίνει δύναμη λέει η 24χρονη, ενώ ο εισαγγελέας ψάχνει για κύκλωμα και όλοι αρνούνται τα πάντα…

Photo by Karolina Grabowska from Pexels




«Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για την υποστήριξη, είναι το στήριγμά μου για να επανέλθω στην κανονική μου ζωή». Με αυτά τα λόγια η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη δηλώνει μέσω του δικηγόρου της αποφασισμένη να αποδείξει την ενοχή εκείνων που εμπλέκονται στο φερόμενο ως περιστατικό, υπογραμμίζοντας ότι η αγάπη που δέχεται τη βοηθά για να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Η πολύκροτη υπόθεση που από την Παρασκευή έχει προκαλέσει «τσουνάμι» εξελίξεων καθώς έχει οδηγήσει σε αλλεπάλληλες καταγγελίες που σχετίζονται με άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στον βιασμό της 24χρονης.

Η νεαρή κοπέλα εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα προσπαθεί να βρει την ψυχική της ισορροπία, ευχόμενη όπως έγραψε το ThessToday.gr «να μην πάθει κανένα άλλο κορίτσι», ό,τι συνέβη σε εκείνη.

Η αγάπη από τον κόσμο προς το πρόσωπό της φαίνεται πως λειτουργεί ως ορθοστάτης για την επιστροφή της 24χρονης στην κανονική της ζωή. «Με τα τηλεφωνήματα και τις ευχές του κόσμου σιγά-σιγά επανέρχομαι. Το ευχαριστώ είναι λίγο», μετέφερε στον δικηγόρο της, Αθανάσιο Ζιώγα, δηλώνοντάς του ότι το κύμα συμπαράστασης που δέχεται καθημερινά είναι ο κινητήριος μοχλός για να συνεχίσει τον αγώνα της αποκάλυψης των ενόχων.

Ξεκινά έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας 

Η καταγγελία της 24χρονης ίσως αποτελέσει θρυαλλίδα για την αποκάλυψη, ενδεχομένως, ενός μεγαλύτερου κυκλώματος. Στο πλαίσιο αυτό έχει δοθεί εντολή για εισαγγελική έρευνα για πιθανό κύκλωμα μαστροπείας.

Της έρευνας προΐσταται ο επικεφαλής της Εισαγγελίας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ενώ έχει ήδη σχηματιστεί η σχετική δικογραφία για τη διερεύνηση κυκλώματος.

Οι Αρχές καλούνται να ξετυλίξουν το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης, ώστε να εντοπιστούν όσοι εξωθούσαν γυναίκες στην πορνεία, αλλά και τις διοχέτευαν σε αντίστοιχα πάρτι στη Θεσσαλονίκη.

Η καταγγελία, το κλειδί και η εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας

Τα όσα έγιναν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο δωμάτιο του πολυτελούς ξενοδοχείου έρχονται σιγά-σιγά στη μνήμη της κοπέλας καθώς, όπως καταγγέλλει, οι δράστες φρόντισαν να της ρίξουν υπνωτικό χάπι στο ποτό της.

Η 24χρονη πήγε στο πάρτι μαζί με δύο φίλες της ύστερα από παρότρυνση ενός ατόμου που θεωρούσε φίλο της και τον εμπιστευόταν. Επρόκειτο για άτομο που γνώριζε από εξόδους της σε γνωστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. Στο πάρτι πήγε με το αυτοκίνητό της. Επειδή, όμως, είχε πιει δύο ποτά και δεν αισθανόταν καλά για να οδηγήσει- καθώς το σπίτι της βρίσκεται εκτός Θεσσαλονίκης- δέχθηκε να φύγουν οι φίλες της και να μείνει το βράδυ σε ένα από τα δωμάτια που είχαν κλείσει τρεις Αθηναίοι επιχειρηματίες για το πάρτι.

Όταν ξύπνησε χωρίς τα ρούχα της συνειδητοποίησε τι ακριβώς συνέβη, επικοινώνησε με τον δικηγόρο και εκείνος τη συνέστησε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία.

Ωστόσο, ο ένας από τους τρεις επιχειρηματίες φέρεται να έκανε το λάθος να της τηλεφωνήσει, με συνέπεια οι αστυνομικοί να προχωρήσουν στον εντοπισμό και στη σύλληψή του. Σε έρευνα μάλιστα που πραγματοποιήθηκε στο δωμάτιο του φερόμενου ως δράστη βρέθηκαν τα κλειδιά του δωματίου της κοπέλας και ένα χάπι το οποίο ενισχύει τη στυτική λειτουργία. Στον εισαγγελέα όπου παρουσιάστηκε, ο ίδιος ισχυρίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες ότι βρέθηκε με την κοπέλα με τη συναίνεσή της. Μετά την απολογία του με κοινή απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Μηνύσεις

Την ίδια ώρα, ένας από τους επιχειρηματίες, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση από αναρτήσεις, ο Δ.Φιντιρίκος, με μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή, επαναλαμβάνοντας πως την ημέρα που φέρεται να έλαβε χώρα το περιστατικό βρισκόταν στο εξωτερικό με τη σύντροφό του και τη μητέρα του.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Στέφανου Κωνσταντινίδη στο Mega, ο Δ.Φ κατέθεσε μήνυση σε βάρος του ακτιβιστή Η. Γ (ο τελευταίος είχε προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο) για υπόθεση βιασμού και εκκρεμεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε επίσης ότι η 73χρονη μητέρα του επιχειρηματία Δ.Φ είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, με συνέπεια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η ανάρτηση του Δ.Φ στο Instagram, με την οποία διέψευσε την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 24χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη:

 

«Προς μεγάλη μου έκπληξη και δυσαρέσκεια πληροφορήθηκα ότι εμπλέκεται το όνομα μου, μέσω αμφιβόλου προελεύσεως λογαριασμών στο Instagram, σε μία αποτρόπαια πράξη κακοποίησης νεαρής κοπέλας κατά τη διάρκεια των γιορτών, που παρεπιπτόντως εγώ απουσίαζα στο εξωτερικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και εδώ να ήμουν θα μπορούσα να έχω την οποιαδήποτε ανάμειξη.

Η στάση ζωής και οι αρχές μου δε θα μου επέτρεπαν ποτέ να διανοηθώ κάτι τέτοιο στη ζωή μου.

Ήδη έχω προβεί σε μήνυση εις βάρος συγκεκριμένου προσώπου που χρησιμοποιεί το όνομα μου, αυθαίρετα και συκοφαντικά, πράγμα που θα συνεχιστεί που θα συνεχιστεί και με όποιον αναπαράγει κάτι ανάλογο εξόχως δυσφημιστικό. Διευκρινίζω ότι το όνομα μου δεν βρίσκεται στην μήνυση που έχει καταθέσει η συγκεκριμένη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης ουδεμία σχέση έχω με το video της Ιωάννας Τούνη, κάτι που θα μπορούσε να επιβεβαιώσει και η ίδια.

Είναι εξαιρετικά λυπηρό να σπιλώνονται προσωπικότητες και να συκοφαντούνται άνθρωποι προκειμένου ορισμένοι να κερδίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας.

Τέλος, χωρίς να θέλω να παρέμβω στην δουλειά της Δικαιοσύνης, που εμπιστεύομαι τυφλά, εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μου στην κοπέλα, όπως και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να έχει υποστεί κάτι ανάλογο.

Καμία ανοχή!»

Η απάντηση του ακτιβιστή

Από την πλευρά του, ο Η. Γ. απάντησε με ένα story στο Instagram. Όπως ανέφερε, η έρευνα συνεχίζεται και σύντομα θα δημοσιοποιηθούν νέες εξελίξεις στην υπόθεση.

«Ενημερώθηκα από την τηλεόραση ότι εκκρεμεί αυτόφωρη διαδικασία εναντίον μου μετά από την μήνυση που κατέθεσε ο Φιντιρίκος. Παράλληλα η έρευνα συνεχίζεται, εμπλέκονται πολιτικοί εκπρόσωποι σε αυτό το κύκλωμα όπως και παιδιά καθώς πρέπει εφοπλιστών. Είμαι καλά, η έρευνα συνεχίζεται και από εμένα και από επαγγελματίες στον χώρο δημοσιογράφους και σύντομα θα δημοσιοποιήσουν νέες εξελίξεις για την υπόθεση! Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη και συνεχίζουμε δυναμικά!», έγραψε ο Ηλίας Γκιώνης.

Ολοι αρνούνται τα πάντα

Χθες, ένα ακόμη άτομο που φέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση ισχυρίστηκε ότι ανάρτησή του με την οποία εμφανιζόταν να παραδέχεται τη συμμετοχή του δεν ήταν δική του:

«Σήμερα κατάφερα να ανακτήσω την κυριότητα του προφίλ μου και άμεσα θέλω να προβώ στη διάψευση της δημοσίευσης που πραγματοποιήθηκε στις 13/1/. Η συγκεκριμένη δημοσίευση δεν πραγματοποιήθηκε από εμένα, αλλά από το πρόσωπο το οποίο έχω ήδη μηνύσει για αρπαγή, απειλή, παράνομη βία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση». Το συγκεκριμένο άτομο μαζί με τους “συνοδούς” του την 1/1/2022 με χτύπησαν αλύπητα και στη συνέχεια στις 13/1/2022 μου απέσπασαν με τη βία το κινητό μου τηλέφωνο και ανέβασαν στο προφίλ μου στο Instagram το ψευδές κείμενο που αφορά σε συμβάν που δεν ήμουν παρών. Η παρακάτω εικόνα είναι στη διάθεση των αστυνομικών αρχών και των δικαστικών αρχών και καταδεικνύει την αλήθεια όσων αναφέρω. Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια και προσδοκώ η απάντηση της δικαιοσύνης να είναι αμείλικτη».

 Από τον ίδιο λογαριασμό προ ολίγων ημερών φέρεται να είχε αναρτηθεί το ακόλουθο κείμενο:

«Την παραμονή της πρωτοχρονιάς διοργανώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου ένα πάρτι σε σουίτα γνωστού πεντάστερου ξενοδοχείου της πόλης μας. Στην προσπάθεια να γίνει μια όμορφη βραδιά, πίεσα βλακωδώς νεαρές κοπέλες να παραστούν ώστε να ομορφύνει η βραδιά για τους φίλους και πελάτες μας, που ήρθαν από την Αθήνα για το τριήμερο. Η κατάσταση παρεκτράπηκε κατά τη διάρκειά της νύχτας με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ψυχικά και σωματικά μια κοπέλα που γνωρίζω και ήμουν σαφώς η πιεστική αιτία για να παραστεί στο πάρτι. Το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι οφείλω ένα τεράστιο συγγνώμη».

Το Αχίλλειον

Τέλος, μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Instagram το «Αχίλλειον» τοποθετήθηκε για την υπόθεση καθώς ένα από τα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται καταγγέλθηκε ως συνιδιοκτήτης της επιχείρηση

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Achilleion (@achilleion.skg)

Η επιχείρηση υποστηρίζει ότι το εν λόγω άτομο δεν είναι ιδιοκτήτης αλλά εργαζόμενος και η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό. «Η επιχείρηση δεν έχει ουδεμία σχέση με το αναφερόμενο περιστατικό και με τον εργαζόμενο, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο συγκεκριμένο περιστατικό έχει διακοπή η συνεργασία μας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Τέλος, εκφράζει «τον αποτροπιασμό και τη θλίψη για τέτοιου είδους περιστατικά και για τα οποία θα αποφανθεί η δικαιοσύνη». Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου, άτομα του αναρχικού χώρου έγραψαν συνθήματα στην τζαμαρία του καταστήματος για το περιστατικό βιασμού.

Με πληροφορίες από THESSTODAY, CNN.GR

Μυστήριο με υπόγειο βόμβο αναστατώνει κατοίκους στη Θεσσαλονίκη [videos]: Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: