Ηλιόπουλος για ΚΙΝΑΛ: «Καλοδεχούμενη η υπερψήφιση της πρότασης μομφής, αλλά γιατί δεν θέλει εκλογές;»

iliopoulos

FILE PHOTO: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ μέσω ΚΥΠΕ




Κινητικότητα στην αντιπολίτευση έχει δημιουργήσει η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις εκατέρωθεν από Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέρθηκε στην πρόθεση του Κινήματος Αλλαγής να υπερψηφίσει την πρόταση, αφήνοντας όμως ταυτόχρονα αιχμές.

«Καλοδεχούμενη η υπερψήφιση της πρότασης μομφής από το ΚΙΝΑΛ», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, σε ανάρτησή του στο Twitter, με αφορμή τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Περιμένουμε να εξηγήσει στους πολίτες ωστόσο, αφού καταψηφίζει την αποτυχημένη κυβέρνηση της Δεξιάς, γιατί δεν θέλει εκλογές. Και να καταψηφίζει την κυβέρνηση και να ζητάει την παραμονή του κ. Μητσοτάκη, δεν γίνεται» σχολίασε ο κ. Ηλιόπουλος.

ΚΙΝΑΛ: «Η υπεύθυνη στάση της παράταξής μας ενοχλεί και ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»

Το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής με τη σειρά του σχολίασε αιχμηρά τις επικριτικές ανακοινώσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του κόμματος να υπερψηφίσει την πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης αλλά ταυτόχρονα να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματικές σκοπιμότητες, όπως την εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

O πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. ΑΝΑ – MPA/NIKOS CHALKIADAKIS

«Οι αποψινές πανομοιότυπες ανακοινώσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι η υπεύθυνη στάση της παράταξής μας ενοχλεί και τους δύο. Ήταν αναμενόμενο. Γιατί εκλαμβάνουν την πολιτική ως άγονη αντιπαράθεση και ακραία πόλωση», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Συμπληρώνει ακόμη, ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ απορούν δήθεν πώς είναι δυνατόν να μη στηρίζουμε την κυβέρνηση μετά την αποτυχημένη διαχείριση και αυτής της κρίσης, που οδήγησε χιλιάδες πολίτες σε απίστευτη ταλαιπωρία, αλλά και να μη ζητάμε εκλογές μέσα στην έξαρση της πανδημίας, ενώ θρηνούμε δεκάδες συνανθρώπους μας καθημερινά.

«Τις απορίες τους θα λύσει ο ελληνικός λαός, όταν έρθει η ώρα», καταλήγει το ΚΙΝΑΛ στο σχόλιό του.

ΝΔ για Ανδρουλάκη: Πώς συμβιβάζονται η υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας και το ότι δεν είναι ώρα για εκλογές

Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε δηκτική ανακοίνωση για τη θέση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα τονίζει τα εξής:

«Ακούσαμε απόψε τον κ.Ανδρουλάκη, από τη μία να λέει ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και από την άλλη να υποστηρίζει ότι δεν είναι ώρα τώρα να γίνουν εκλογές. Το πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο μόνο ο ίδιος το ξέρει. Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη».

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Τσίπρας: Να φύγετε κύριοι….

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: