Η αλήθεια για τα «μηδέν κρούσματα» της κομμουνιστικής Κίνας: Δυστοπικά στρατόπεδα καραντίνας με μικροσκοπικά κελιά [photos, video]

Στιγμιότυπο από βίντεο που δημοσιοποίησε η Daily Mail




Καταυλισμοί μαζικής καραντίνας με εφιαλτικές σειρές στενών μεταλλικών κατασκευών όπου στεγάζονται άτομα ύποπτα ότι έχουν μολυνθεί με Covid-19  αρχίζουν να εμφανίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύπτοντας μία άλλη πραγματικότητα πίοσω από την εικόνα των σχεδόν «μηδενικών κρουσμάτων» που επιχειρεί να περάσει διεθνώς η Κίνα για την επιδημιολογική της κατάσταση.

Στην χώρα, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν συνολικά 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε καθεστώς περιορισμού στα σπίτια τους αφόρου οι πόλεις Anyang και Yuzhou προσέθεσαν τους πληθυσμούς τους στα 13 εκατομμύρια του Xian που βρίσκονται σε καραντίνα. Στους κατοίκους αυτούς απαγορεύεται να βγουν από το σπίτι τους, ακόμη και για να αγοράσουν τρόφιμα.

Στο Anyang, όπου ζουν 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι, επιβλήθηκε lockdown αργά τη Δευτέρα, αφού αναφέρθηκαν δύο περιπτώσεις της μετάλλαξης Omicron.

Kάτοικοι των πόλεων όπου επεβλήθη λοκντάουν  είπαν στο BBC ότι αποτέλεσαν τμήμα μίας μεγάλης επιχείρησης μεταφοράς χιλιάδων ανθρώπων προς τα εν λόγω στρατόπεδα.

Έγκυες γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι πιστεύεται ότι είναι μεταξύ εκείνων που στάλθηκαν στους καταυλισμούς της Xian.

Πλάνα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν ανθρώπους στα μικροσκοπικά αυτά κελιά με τα ξύλινα κρεβάτια και την τουαλέτα, να αναγκάζονται να παραμείνουν εκεί για δύο εβδομάδες.

Κρατούμενοι έδειξαν βίντεο με κρατικούς υπαλλήλους ενδεδυμένους με στολές αποτροπής χημικού πολέμου να παρέχουν τρόφιμα σε όσους κρατούνται στους καταυλισμούς.

Όσοι έχουν βιώσει τις δυστοπικές αυτές εγκαταστάσεις λένε ότι «εγκαταλείπονται» εκεί με λίγο φαγητό μέσα στα παγωμένα μεταλλικά κουτιά.

Κάτοικοι στο συγκρότημα κατοικιών – καραντίνας Mingde 8 Yingli ανέφεραν ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου τους υποχρέωσαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να εισέλθουν στο κέντρο καραντίνας.

Ένας μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι 30 λεωφορεία έφτασαν στο συγκρότημα, ενώ ένας άλλος είπε ότι μεταφέρθηκαν εκεί 1.000 άτομα.

Στη συνέχεια, οι κάτοικοι έμειναν στα λεωφορεία για αρκετές ώρες, με την εικόνα ενός άνδρα να στέκεται μόνος τη νύχτα ενώ αναμένει να μεταφερθεί στον καταυλισμό να γίνεται viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε σχόλιο στο διαδίκτυο που περιήλθε σε γνώση του BBC, ένας χρήστης ανέφερε: «Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, μόνο είδη πρώτης ανάγκης… Κανείς δεν ήρθε να μας ελέγξει, τι είδους καραντίνα είναι αυτή;

«Μας μετέφεραν με μία μεγάλη επιχείρηση, πάνω από χίλια άτομα, μέσα στη νύχτα, και πολλοί από εμάς είμαστε ηλικιωμένοι και παιδιά.

«Δεν έλαβαν σωστές προβλέψεις ρύθμιση και απλώς μας τοποθέτησαν χωρίς καμία προσοχή».

Έξω από το στρατόπεδο, ένας άνδρας φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από εργαζόμενους που έχουν αναλάβει την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας» επειδή έφυγε από το σπίτι του για να αγοράσει μερικά σάντουιτς…

Με πληροφορίες από Daily Mail, BBC

Το Δημοκρατικό Κόμμα στην Αλβανία διέγραψε τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: