Γράφει ιστορία η Toyota: Ξεπέρασε τις πωλήσεις της General Motors στις ΗΠΑ για πρώτη φορά από το 1931

File photo Η εταιρεία αυτοκινήτων Toyota. Πηγή: ΚΥΠΕ




Ιστορικό επίτευγμα για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota Motor Corp, η οποία ξεπέρασε τις πωλήσεις της General Motors Co στις Ηνωμένες Πολιτείες εντός του 2021, για πρώτη φορά από το 1931.

Η Toyota πώλησε 2,33 εκατομμύρια οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2021, σε σύγκριση με 2,21 εκατομμύρια η General Motors, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος των αυτοκινητοβιομηχανιών την Τρίτη.

Οι πωλήσεις της GM στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 13% το 2021 – μειωμένες κατά 43% το τέταρτο τρίμηνο – ενώ η Toyota αύξηση τις πωλήσεις της κατά 10%.

Για όλο το 2020, οι πωλήσεις της GM στις ΗΠΑ ανήλθαν συνολικά σε 2,55 εκατομμύρια, σε σύγκριση με 2,11 εκατομμύρια της Toyota και 2,04 εκατομμύρια της Ford Motor Co.

Η GM είναι ο μεγαλύτερος πωλητής οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1931, όταν ξεπέρασε τη Ford, σύμφωνα με στοιχεία της Automotive News.

Ωστόσο, η Toyota δεν καυχιέται για το επίτευγμα της αυτό. Ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Τζακ Χόλις δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είναι «ευγνώμων» για τους πιστούς πελάτες της, αλλά «το να είσαι στην 1η θέση δεν αποτελεί ποτέ στόχο ή προτεραιότητα».

Πληροφορίες από Reuters μέσω ΚΥΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία, με αξία πάνω από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: