Γι΄αυτό διώξαμε τον Τζόκοβις: Οι Αυστραλοί δικαστές αποκαλύπτουν το σκεπτικό της απόφασής τους

FILE PHOTO: Ο Novak Djokovic κατά τη διάρκεια προπόνησης. EPA, JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Οι δικαστές που απέρριψαν ομόφωνα την ένσταση του Τζόκοβιτς με την οποία ο Σέρβος τενίστας ζητούσε να παραμείνει στην Αυστραλία και να αγωνιστεί στο Australian Open αποκάλυψαν το σκεπτικό πίσω από την απόφασή τους.

Σε γραπτή δήλωσή τους, οι δικαστές είπαν ότι δεν ήταν παράλογο που ο Υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ εξεδίωξε τον Τζόκοβιτς λόγω ανησυχιών ότι ο ανεμβολίαστος Σέρβος αστέρας θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την τάξη.

Και σημείωσαν ότι η απόφαση του υπουργού έλαβε επίσης υπόψη της την πιθανή επιρροή του σταρ σε άτομα που δεν ήταν σίγουρα για το αν θα κάνουν το εμβόλιο.

«Η πιθανή επιρροή στη δεύτερη ομάδα προέρχεται από την κοινή λογική και την ανθρώπινη εμπειρία: Ένας εμβληματικός αστέρας του παγκόσμιου τένις μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους όλων των ηλικιών, νέους ή ηλικιωμένους, αλλά ιδίως ίσως τους νέους και όσους είναι πιο επιρρεπείς στον να επηρεάζονται, να τον μιμηθούν. Αυτό δεν είναι εικασία και δεν χρειάζεται στοιχεία για να αποδειχθεί», ανέφερουν μεταξύ άλλων οι δικαστές.

Με πληροφορίες από CNN

Ο αντιεμβολιαστής Τζόκοβιτς είχε εξαγοράσει εταιρία για τη θεραπεία του κορωνοϊού από το 2020

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: