Επιστροφή στα κορτ με τίτλο για τον Ναδάλ, «βασίλισσα» η Μπάρτι στην Αδελαΐδα

Ο Ράφα Ναδάλ πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Μαξίμ Κρέσι στον τελικό του τουρνουά τένις Melbourne Summer Set. EPA, JAMES ROSS




Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε στα κορτ ο Ισπανός τενίστας Ράφα Ναδάλ, ύστερα από απουσία πέντε μηνών.

Ο σπουδαίος Ισπανός κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά κατηγορίας ATP 250 που διεξήχθη στη Μελβούρνη, καθώς επικράτησε στον τελικό του Αμερικανού Μαξίμ Κρέσι με 7-6(6) 6-3, και ενώ απομένουν οκτώ ημέρες μέχρι την έναρξη του Australian Open (17-30 Ιανουαρίου).

Ο 35χρονος Ναδάλ, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν εκτός δράσης μετά την ήττα του από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός τον περασμένο Ιούνιο, λόγω τραυματισμού στο αριστερό πόδι, με εξαίρεση δύο αγώνες που έδωσε στις αρχές Αυγούστου στην Ουάσινγκτον.

Ο Ισπανός προσβλήθηκε μέσα στον Δεκέμβριο από κορωναϊό σε τουρνουά επίδειξης στο Άμπου Ντάμπι.

H Mπάρτι έφτασε τους 14 τίτλους WTA

Την ίδια ώρα η Άσλεϊ Μπάρτι κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά της κατηγορίας WTA 500 που διεξήχθη στην Αδελαΐδα και έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει του Australian Open.

Η Αυστραλή τενίστρια επιβλήθηκε στον τελικό του τουρνουά Adelaide International 1 της Έλενα Ριμπάκινα από το Καζακστάν με 6-3, 6-2 και κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη φορά στα τελευταία τρία χρόνια.

Παράλληλα, η 25χρονη Μπάρτι, η οποία είναι Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, έφτασε τους 14 τίτλους WTA στην καριέρα της στο μονό μετά από αγώνα διάρκειας 64 λεπτών.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η Μπάρτι μετράει 17 νίκες στα τελευταία 18 παιχνίδια της κόντρα σε παίκτριες που βρίσκονται στην πρώτη εικοσάδα της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ έχει πάρει τη νίκη στα 21 από τα τελευταία 24 παιχνίδια της στην Αυστραλία.

Με πληροφορίες από ΑFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αδελαΐδα / Μελβούρνη, Αυστραλία

Ο Νικ Κύργιος δεν θέλει να παίξει απέναντι στον Τζόκοβιτς αν τελικά λάβει μέρος στο Australian Open

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: