Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης

File Photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η κατάσταση με τα αυξανόμενα κρούσματα και τις νοσηλείες εξαιτίας του κορωναϊού και η συνάντηση του υπουργού Υγείας με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για αυστηροποίηση των μέτρων, δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Προβάλλονται επίσης το Κυπριακό και η έκθεση του ΓΓ για τις καλές του υπηρεσίες, οι διεργασίες για τις προεδρικές εκλογές, οι παραβάσεις που καταγράφονται από τις κάμερες τροχαίας και η ταλαιπωρία στις ουρές για rapid test και εμβόλια.

H «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Να ανοίξουν ή όχι τα σχολεία;» και γράφει για δίλημμα καθώς οι επιστήμονες υποστηρίζουν αναβολή στην επιστροφή στα σχολεία αλλά το Υπουργείο Παιδείας θέλει φυσική παρουσία.

Αλλού αναφέρεται σε ντόμινο διορισμών στον ΔΗΣΥ και ότι ο Λευτέρης Χριστοφόρου διορίζεται εκπρόσωπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Πρώτος επιλαχών για τη θέση του ο Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος φέρεται να μην ενδιαφέρεται. Η «Α» σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος προειδοποιεί τους ανεμβολίαστους ιερείς.

«Κατάληψη των ΜΕΘ από τους ανεμβολίαστους» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει ότι μπορεί να καλπάζει η Όμικρον αλλά μεγάλος κίνδυνος είναι οι αρνητές των εμβολίων. Αλλού γράφει για παρανομίες στη Σωτήρα με κρατική γη τις οποίες εντόπισε η Ελεγκτική Υπηρεσία. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Ιανουάριος κρίνει πολλά για τις προεδρικές εκλογές.

Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Περιορισμοί στις συναθροίσεις» «Ο Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι δεν θέλουν κλείσιμο των σχολείων οι επιστήμονες και ότι πάμε σε αύξηση των test . Αλλού αναφέρει ότι 1,2 εκ ήταν οι διελεύσεις από τα οδοφράγματα το 2021. Ο «Φ» αναφέρει αλλού ότι σε 9 μέρες κατέγραψαν 6.500 παραβάσεις οι 4 κινητές κάμερες.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Ουδεμία αναφορά σε ΔΔΟ στις εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ» αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι η ενημέρωση του ΣΑ για τις εκθέσεις του ΓΓ αναμένεται στις 17 Ιανουαρίου. Αλλού γράφει για αφάνταστη ταλαιπωρία πολιτών στα κέντρα εμβολιασμού και στις ουρές για rapid test. Σε άλλο θέμα η «Χ» προβάλλει το έργο της συντήρησης της αρχαίας Σαλαμίνας από την δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Διχασμός για το άνοιγμα των σχολείων» και αναφέρει πως ακούγονται φήμες για παράταση στο κλείσιμο των σχολείων καθώς τα κρούσματα αυξάνονται.

Αλλού αναφέρει ότι ποινή φυλάκισης πέντε ετών επιβλήθηκε σε άνδρα για φόνο που διαπράχθηκε τον Ιούλιο στη Λεμεσό. Επίσης προβάλλει την ανακοίνωση της Αστυνομίας για το πως η ζώνη ασφαλείας έσωσε γυναίκα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Δρ Καραγιάννης προειδοποιεί: Αν ανοίξουν τα σχολεία στην Κύπρο θα υπάρξει τρομερή μετάδοση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: