Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου Test to stay στα σχολεία και πιθανές χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων είναι τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Προβάλλονται επίσης το θέμα με τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας «Ελπίς» στην Αθήνα καθώς και οι προαγωγές στην Εθνική Φρουρά και ο δείκτης διαφθοράς.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Ευκαιρία σε 375 παιδιά για φυσική παρουσία στο σχολείο», γράφει στο κύριό της θέμα για τη συνέχιση φοίτησης 375 μαθητών, οι οποίοι είχαν δηλωθεί ως στενές επαφές κρουσμάτων, κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Test to stay στα σχολεία.

Αλλού, γράφει πως αναμένεται να γίνει προσπάθεια προώθησης του διορισμού ειδικού απεσταλμένου μετά το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Σε άλλο της θέμα γράφει πως από το Φθινόπωρο αναμένεται η είσοδος νέων παικτών στην αγορά ρεύματος.

Ο «Πολίτης», στο κύριο θέμα του με τίτλο «Θύματα δυσμενούς διάκρισης 195 γυναίκες υπαξιωματικοί», γράφει για τη στασιμότητα ως προς την ιεραρχική ανέλιξη 195 γυναικών υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς σε αντίθεση με τους άντρες συναδέλφους τους.

Σε άλλο σημείο, γράφει για απροθυμία των τοπικών αρχών και των αρμόδιων υπηρεσιών να εξετάσουν καταγγελία προσφυγικής οικογένειας για εις βάρος της πολεοδομική ρύθμιση στον συνοικισμό Αγλαντζιάς.

Αλλού, γράφει για τετραετή καθυστέρηση εφαρμογής του Κώδικα Χρηστής Διακυβέρνησης κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς στις αθλητικές ομοσπονδίες από τον ΚΟΑ.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Πρώτη μελέτη χαλαρώσεων», γράφει στο κύριο του θέμα για πιθανές χαλαρώσεις συγκεκριμένων μέτρων και περιορισμών, αρχικά για ανεμβολίαστα παιδιά.

Σε άλλο του θέμα, αναφέρεται στους κινδύνους που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα» για χιλιάδες ανθρώπους στην Αθήνα. Αλλού, γράφει για μείωση των αντιδράσεων κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου Test to stay στα σχολεία.

Η «Χαραυγή», με τίτλο «Νέα κατρακύλα της Κύπρου στο δείκτη διαφθοράς ανάμεσα σε 180 χώρες», γράφει στο κύριό της θέμα πως η καταγραφόμενη διαφθορά και τα χαμηλά επίπεδα λογοδοσίας επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική ανάπτυξη στην Κύπρο.

Αλλού, γράφει για «αυξήσεις-φωτιά» στις ταρίφες του Λιμανιού της Λεμεσού έως και 96%. Σε άλλο της θέμα γράφει για πρόταση του ΑΚΕΛ για προώθηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και μείωση του κόστους του ηλεκτρισμού.

H αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», στο κύριό της θέμα με τίτλο «Έντονη χιονόπτωση παραλύει την Αθήνα», γράφει για τον εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό και τις διακοπές ηλεκτροδότησης που προκάλεσε η κακοκαιρία σε όλη την Αθήνα.

Αλλού, γράφει για σχεδόν 1700 επαναμολύνσεις COVID-19 να καταγράφονται εντός 10 ημερών. Σε άλλο της θέμα γράφει για εξέταση από το Υπουργικό της επέκτασης του μέτρου Test to stay.

H εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κάνουν ταμείο για εργασιακά οι τράπεζες» γράφει για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κυπριακές τράπεζες στον εργασιακό τομέα.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην τοποθέτηση της γερμανικής Κυβέρνησης κατά του χαρακτηρισμού της πυρηνικής ενέργειας ως βιώσιμης. Αλλού γράφει ότι το κόστος κατασκευής είναι σήμερα ακριβότερο μέχρι και 30%.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Κατολισθήσεις στην Επαρχία Πάφου, τσουχτερό κρύο και υπερχείλιση του φράγματος του Πωμού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: