Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Ο μεγάλος αριθμός θανάτων ασθενών με COVID-19 από τις αρχές Ιανουαρίου και η κακοκαιρία που πλήττει Ελλάδα και Κύπρο είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι κυπριακές εφημερίδες.

Επίσης προβάλλονται η έγκριση €657 εκατομμυρίων από ευρωπαϊκά κονδύλια για το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης EuroAsia Interconnector και η επιστολή του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη προς την κυπριακή Αστυνομία.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Τσάκωσαν 15 αδικαιολόγητους απόντες έφεδρους με το ‘καλημέρα’» γράφει πως οι αδικαιολόγητες απουσίες εφέδρων της Εθνικής Φρουράς εντοπίζονται πλέον με ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης.

Αλλού γράφει για μια βδομάδα ακόμα με υπομονή για χαλαρώσεις των μέτρων. Επίσης γράφει για την επιστολή Γκιώνη προς την κυπριακή Αστυνομία και πως από το περιεχόμενό της θα κριθούν οι ισχυρισμοί για κύκλωμα μαστροπείας.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Προτεραιότητα όμως της Κυβέρνησης ήταν οι λιμουζίνες των διευθυντών» πως στο περίμενε είναι το αίτημα της ΠΑΣΥΔΥ για αποκατάσταση επιδομάτων χαμηλόμισθων που «ψαλιδίστηκαν» το 2013.

Αλλού αναφέρει πως αναζητούνται λύσεις για τις αυξήσεις στα τέλη στο λιμάνι Λεμεσού. Επίσης αναφέρει πως ένας ανασταλτικός παράγοντας στην αποκλιμάκωση των περιορισμών είναι και οι 80 θάνατοι που καταγράφηκαν από τις αρχές Ιανουαρίου.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «€657 εκατ. για τον EuroAsia» γράφει για την απόφαση της ΕΕ για χορηγία της διασύνδεσης ηλεκτρικών δικτύων Κύπρου – Ελλάδας.

Αλλού προβάλλει το θέμα με την κακοκαιρία στην Ελλάδα και γράφει πως αποκλεισμένη μάνα λιώνει χιόνι για να ετοιμάσει γάλα στα παιδιά της. Επίσης γράφει για συγκλονιστικά ευρήματα από τα πορίσματα για τον Θανάση Νικολάου.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο Αβέρωφ φορτώνει τις επιδοτήσεις στους πολίτες για να μείνουν τα κέρδη σε ιδιώτες» πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, κατέθεσε πρόταση που εξυπηρετεί την ιδιωτική διαχειρίστρια εταιρεία του λιμανιού της Λάρνακας.

Αλλού αναφέρει πως η Κυβέρνηση επιλέγει να εξασφαλίζει τα κέρδη ορισμένων μεγαλοεπιχειρηματιών, αντί να διενεργεί μειοδοτικούς διαγωνισμούς για να εξασφαλιστεί φτηνό ρεύμα. Επίσης γράφει για «κόκκινα» δάνεια ύψους 20,6 δις ευρώ και πως έρχεται νέο κύμα ΜΕΔ.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα «Μείωση των εισαγωγών από το ΗΒ κατά 43%» γράφει πως το ΗΒ έπεσε από την τρίτη στην έβδομη θέση στις εισαγωγές στην Κύπρο από τότε που έγινε το Brexit.

Επίσης φιλοξενεί πρωτοσέλιδα φωτογραφία από τη διάσωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία οδηγού, του οποίου το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά στον ποταμό Σκάρφο κοντά στην Πόλη Χρυσοχούς, την Τετάρτη το πρωί. Ακόμη γράφει πως το test to stay θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς πέραν των σχολείων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Έκτακτο επίδομα στους κατοίκους ορεινών περιοχών Κύπρου: Για τιμές καυσίμων και καιρικές συνθήκες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: