Επί ποδός η Αστυνομία στην Κύπρο: 8 οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα χιόνια

ΓΤΠ/Σ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή Τροόδους, τα μέλη της Αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός για να παράσχουν κάθε αναγκαία βοήθεια στο κοινό, σύμφωνα με αναρτήσεις της Αστυνομίας στα κοινωνικά της δίκτυα, Facebook και Twitter.

«Χθες βράδυ, χρειάστηκε η επέμβαση των επί καθήκοντι αστυνομικών των Σταθμών Πλατρών και Τροόδους σε οκτώ περιπτώσεις», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, 8 οδηγοί αυτοκινήτων εγκλωβίστηκαν στα χιόνια με τα αυτοκίνητά τους και τα επί καθήκοντι μέλη μας, τους παρείχαν βοήθεια για τη μετακίνησή τους και για απεγκλωβισμό των οχημάτων».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, «σε μια από τις περιπτώσεις αυτές, στο δρόμο Πλατρών – Τροόδους εγκλωβίστηκε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε οικογένεια και οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια με το περιπολικό της Αστυνομίας, στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν στις Πλάτρες».

Σε αναρτήσεις της στα κοινωνικά της δίκτυα, Facebook και Twitter, η Αστυνομία αναφέρει, επίσης, ότι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς στην επαρχία Λευκωσίας είναι οι δρόμοι Παλαιχωρίου – Ασκά, Ασκά- Φτερικουδίου, Φτερικουδίου – Άλωνας –Πλατανιστάσας, Λαγουδερών – Ξυλιάτου, Λαγουδερών-Σαράντι, Λαγουδερών-Πολύστυπου, Λαγουδερών-Χαντριών και Λαγουδερών-Μαδαρής.

Κλειστοί για όλα τα οχήματα στην επαρχία Λευκωσίας είναι οι δρόμοι Λαγουδερών – Ξυλιάτου, Λαγουδερών-Χαντριών, Φαρμακά – Οδού, Φαρμακά – Γουρίου, Φαρμακά- Απλικίου και Παλαιχωρίου – Αγρού, λόγω παγετού.

Ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς στην επαρχία Λευκωσίας, είναι οι δρόμοι Παλαιχωρίου – Ασκά – Φτερικουδίου – Άλωνας –Πλατανιστάσας, Λαγουδερών-Πολύστυπου και Απλικίου – Παλαιχωρίου.

Εξάλλου σε πρωινή ενημέρωση για την κατάσταση του οδικού δικτύου, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι λόγω χιονόπτωσης που παρατηρείται στην περιοχή του Τροόδους και παγετού, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση.

Επίσης κλειστοί λόγω παγετού είναι και οι ακόλουθοι δρόμοι:

Περιοχή Μόρφου: Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Pinewood-Κακοπετριάς, Κακοπετριάς – Καρβουνά, Κακοπετριάς-Σπηλιών-Κανναβιών.

Παράλληλα, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, οι ακόλουθοι δρόμοι είναι ανοιχτοί μόνο για οχήματα που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς:

Επαρχία Λεμεσού: Αγίου Θεοδώρου –Ζωοπηγής, Αγίου Θεοδώρου- Παπούτσας, Παλαιχωρίου-Αγρού, Αγρού-Χανδριών, Χανδριών-Κυπερούντας-Καρβουνά, Πελενδρίου-Ποταμίτισσας, Ποταμίτισσας-Αγρού, Ποταμίτισσας-Κάτω Μύλου, Αγριδιών-Αγρού.

Περιοχή Μόρφου: Πεδουλά- Κύκκου- Κάμπου, Ορκόντα-Κάμπου.

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς που χρησιμοποιούν τους πιο πάνω δρόμους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα προς αποφυγή οδικών συγκρούσεων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Στους -9°C ο υδράργυρος το βράδυ στην Κύπρο: Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: