El Clasico για το νέο φαινόμενο της Βραζιλίας: Μπαρτσελόνα και Ρεάλ μάχονται για 15χρονο Βραζιλιάνο παίχτη [video]

FILE PHOTO: Ο 16χρονος Έντρικ της Παλμέιρας. Screenshot via Twitter Palmeiras @Palmeiras




Στα πόδια ενός 15χρονου «σφάζονται» τα δύο μεγαθήρια του ισπανικού ποδοσφαίρου, καθώς Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης παρακολουθούν το νέο φαινόμενο του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

Ο λόγος για τον νεαρό Έντρικ της Παλμέιρας, που πολλοί από το χώρο του ποδοσφαίρου συγκρίνουν με τον ένα και μοναδικό συμπατριώτη Ρονάλντο.

Οι δύο – ίσως κορυφαίοι – αθλητικοί οργανισμοί του πλανήτη έχουν χαρίσει απίστευτες μονομαχίες εντός και εκτός γηπέδων, με το ντέρμπι El Clasico να αποτελεί διαχρονικά ένα από τα σημαντικότερα ποδοσφαιρικά γεγονότα παγκοσμίως.

Οι «μπλαουγκράνα» και η «βασίλισσα» θέλουν να εμπλουτίσουν το έμψυχο δυναμικό τους ώστε να είναι σε θέση στο άμεσο μέλλον να διεκδικήσουν τα πρωτεία σε Ισπανία και Ευρώπη.

Πριν από περίπου ένα χρόνο η περίπτωση του νεαρού Φάμπιο Μπλάνκο είχε θέσει αντιμέτωπους τους δύο «κολοσσούς» του ισπανικού ποδοσφαίρου. Νικήτρια αναδείχτηκε η Μπαρτσελόνα, αν και με… ένα χρόνο καθυστέρηση, αφού ο Ισπανός μεταγράφηκε στην Άιντραχτ και μόλις φέτος πήγε στους «μπλαουγκράνα».

Το ψαλιδάκι που… τρέλανε τους σκάουτερ

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «AS», ο 15χρονος Έντρικ της Παλμέιρας έχει… ξετρελάνει τα προπονητικά τιμ των δύο μεγάλων.

Ο νεαρός άσος, μάλιστα, πέτυχε ένα μυθικό γκολ στο Copinha 2022, όπου αγωνίζονται τα τμήματα κ-20 των συλλόγων της Βραζιλίας. Ο Βραζιλιάνος βρήκε δίχτυα μ’ ένα απίθανο ανάποδο ψαλίδι έξω από την περιοχή, θέτοντας μάλιστα υποψηφιότητα για το γκολ της χρονιάς.

Παράλληλα, ο Έντρικ έχει αρχίσει να συγκρίνεται από πολλούς με τον Ρονάλντο, το «Φαινόμενο», λόγω του μεγάλου ταλέντου του. Δεν είναι τυχαίο πως αν και 15 ετών αγωνίζεται στην κ-20 της Παλμέιρας και μάλιστα μετράει 165 γκολ σε 169 παιχνίδια στα τμήματα υποδομής της. Κάτι που προσέλκυσε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ενδιαφέρον από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και άλλες κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες.

Μάλιστα, οι Καταλανοί φέρονταν να έχουν καταθέσει πρόταση ύψους 45 εκατ. ευρώ για τον Έντρικ. Ωστόσο, ο πατέρας του νεαρού ποδοσφαιριστή το διέψευσε. Από τη μεριά της η Ρεάλ Μαδρίτης παρακολουθεί την περίπτωση του, χωρίς να έχει κάνει κάποια κίνηση. Πάντως, στις τάξεις της Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με την «AS» φοβούνται μια επανάληψη της περίπτωσης Βινίσιους το 2017. Τότε, η «βασίλισσα» κατάφερε να… κλέψει τον νεαρό άσο αν και βρισκόταν μια «ανάσα» από τους Καταλανούς.

Την ίδια στιγμή οι Μαδριλένοι είναι πιο ήρεμοι έχοντας έναν… άσσο στο μανίκι τους. Αυτός είναι ο Τζούνι Καλαφάτ, ο αρχισκάουτερ του συλλόγου, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόκτηση των Βινίσιους και Ροντρίγκο. Άγνωστο σε ποια ομάδα θα βρεθεί ο Έντρικ, αλλά σίγουρα η υπόθεση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και πολλά μηδενικά σε επιταγές.

Πληροφορίες από sportsking.gr

Ο αντίκτυπος στα οικονομικά της Μάντσεστερ από ενδεχόμενη αποχώρηση του Ρονάλντο θα είναι μεγάλος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: