Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για το αντιϊκό χάπι κατά κορωναϊού: Η διαδικασία χορήγησης

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλάει κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της Πανδημίας στο υπουργείο Υγείας Αθήνα, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Από αύριο Παρασκευή αρχίζει η διανομή των αντιικών φαρμάκων κατά της Covid, όπως ανέφερε στην ενημέρωση της Πέμπτης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Γνωστοποίησε ότι η χορήγηση μονοκλωνικών φαρμάκων έχει  ολοκληρωθεί και παρουσίασε τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο χορήγησης των αντιϊκών σκευασμάτων.

Μέχρι σήμερα η χώρα μας έχει  παραλάβει 10.000 συσκευασίες της μολνουπιραβίρης, που έχει παρασκευάσει η φαρμακευτική εταιρεία Merck (στην Ελλάδα γνωστή ως MSD) και περιμένουμε άλλες 10.000.

«Έχουμε τελειώσει με τα μονοκλωνικά. Ξεκινάμε τη χορήγηση αντιικών χαπιών, η πλατφόρμα ανοίγει αύριο και θα δίνεται με τα ίδια χαρακτηριστικά και κριτήρια με τα μονοκλωνικά. Θα δίνονται από τα νοσοκομεία ή από φαρμακεία μέσω συνταγογράφησης από ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, στα πρώιμα στάδια εμφάνισης συμπτωμάτων Covid» είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Υγείας.

 

Στις 230.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας: Το 2,5% του πληθυσμού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: