Australian Open: Άνετη νίκη και πρόκριση της Σάκκαρη επί της Κινέζας Ζενγκ

Photo Η Ελληνίδα τενίστρια Μαρία Σάκκαρη. Screenshot via Twitter #AusOpen @AustralianOpen




Άνετα προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Australian Open η Μαρία Σάκκαρη, καθώς δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Κινέζα, Ζενγκ Κινγουέν, Νο. 111 του κόσμου, επικρατώντας με 2-0 σετ στον δεύτερο αγώνα της στη διοργάνωση.

Στο πρώτο σετ του αγώνα, η Σάκκαρη επικράτησε με το εμφατικό 6-1 χωρίς κάποια πίεση. Στο δεύτερο και τελευταίο όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση σετ, η Ελληνίδα τενίστρια, παρά την πίεση της Κινγουέν, κατάφερε να επικρατήσει στο τέλος με 6-4 και να πάρει μια σπουδαία πρόκριση.

Στον τρίτο γύρο του τουρνουά, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη Βερόνικα Κουντερμέτοβα (Νο32), η οποία επικράτησε της Έλενα Γκαμπριέλα Ρούσε (Νο72) με 2-0 σετ.

«Εδώ νιώθω οικεία γιατί υπάρχει μεγάλη ελληνική κοινότητα»

Η Μαρία Σάκκαρη στάθηκε στην ένθερμη υποστήριξη που έλαβε από το κοινό της Μελβούρνης, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη νίκη της, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Σε ερώτηση για το πώς νιώθει που έχει το κοινό μαζί της, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είπε: «Είναι το κοινό της πατρίδας μου. Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο, αλλά όταν έρχομαι εδώ νιώθω πολύ οικεία γιατί υπάρχει μεγάλη ελληνική κοινότητα, δεν με στηρίζουν όμως μόνο οι Έλληνες».

Αναφορικά με την εμφάνιση της αντιπάλου της σημείωσε: «Είναι πολύ καλή παίκτρια, έχει στοιχεία που δείχνει ότι μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη. Είναι λογικό κατά διαστήματα να έχει συνεχόμενα εντυπωσιακά χτυπήματα. Έχει φλόγα μέσα της και την επιθυμία να διακριθεί. Δεν φοβάται να επιτεθεί. Σήμερα ένιωθα καλά, καλύτερα απ΄ ότι την πρώτη ημέρα. Όσο απελευθερώνομαι αυξάνονται οι πιθανότητες να παίζω καλύτερα. Ελπίζω να βρεθώ και στους μετέπειτα γύρους του Αυστραλιανού Όπεν».

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Australian Open: Με το δεξί ο Τσιτσιπάς – Νίκησε τον Σουηδό Μίκαελ Υμέρ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: