Από την πασαρέλα και τη δυστοπία του Squid Game στο εξώφυλλο της αμερικάνικης Vogue

To εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue Φεβρουαρίου με την Γιουνγκ του Squid Game στο εξώφυλλο. Photo via Twitter@voguemagazine




Έκανε καριέρα ως μοντέλο. Μετά η Χογιέν Γιουνγκ έγινε ηθοποιός. Και σχεδόν “σε μια νύχτα”… απέκτησε διεθνή φήμη μετά την κυκλοφορία της δυστοπικής σειράς του Netflix ” Squid Game “.

Η ερμηνεία της ως Βορειοκορεάτισσας που αποστάτησε, με το όνομα,  Kang Sae-byeok,  την μετέτρεψε σε ένα από τα αστέρια της σειράς.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, συγκέντρωσε εκατομμύρια followers στο Instagram , και έγινε η Κορεάτισα ηθοποιός με τους περισσότερους followers στην πλατφόρμα.

Ο Γιουνγκ όμως ξανάφτασε στην κορυφή δημοτικότητας σε ένα άλλο κοινό, καθώς έγινε εξώφυλλο στην αμερικάνικη Vogue του Φεβρουαρίου. Πρόκειται μάλιστα για το πρώτο άτομο από την Νότια Κορέα που κοσμεί το εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού μόδας.

Λίγα χρόνια αφότου η Jung κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο “Korea’s Next Top Model” στα 19 της, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου έγινε γνωστή στις πασαρέλες για τα βαμμένα κόκκινα μαλλιά της.

Πέρασε λίγα χρόνια δουλεύοντας με μάρκες όπως η Louis Vuitton, ο Marc Jacobs και η Chanel.

Αλλά μετά το 2019, οι θέσεις εργασίας άρχισαν να μειώνονται. Έτσι, η Γιουνγκ γέμισε τον χρόνο της με μαθήματα αγγλικών και streaming, ανακαλύπτοντας ταινίες όπως το «Frances Ha» και το «Incendies», καθώς και ένα νέο ενδιαφέρον της για την υποκριτική.

Τώρα που η Γιουνγκ απολαμβάνει την επιτυχία, κοιτάζει μπροστά στο μέλλον – και έχει κάποιες σκέψεις για το τι μπορεί να θέλει από τον επόμενο ρόλο της.

«Θέλω να βάψω τα μαλλιά μου όπως στο «Eternal Sunshine»», είπε στο περιοδικό. “Αλλά πιο τρελό. Μωβ; Είναι το αγαπημένο μου χρώμα. Μπορείτε να γράψετε ότι: Παρακαλώ δώστε μου έναν χαρακτήρα που βάφει τα μαλλιά της μωβ.”

Με πληροφορίες από CNN

 

Τραγούδι του Μιχάλη Ρακιντζή από τα μακρινά ’90s παίζει σε σειρά του BBC

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: