Ανοίγει 20 Ιανουαρίου η πλατφόρμα για την 4η δόση εμβολίου για ανοσοκατεσταλμένους

File Photo: Η τέταρτη δόση θα πρέπει να γίνεται τρεις μήνες μετά την τελευταία δόση και θα χορηγείται σε ανοσοκατεσταλμένους άνω των 12 ετών.  EPA, LUIS TEJIDO




Την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, να ανοίξει στις 20 Ιανουαρίου η  πλατφόρμα για τέταρτη δόση εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους  ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος η πρόεδρος της επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

  • Η τέταρτη δόση θα πρέπει να γίνεται τρεις μήνες μετά την τελευταία δόση και θα χορηγείται σε ανοσοκατεσταλμένους άνω των 12 ετών. 

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, αναφερόμενη στην συμπλήρωση 1 έτους από την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα μας και  δύο ετών από τις λοιμώξεις στην Ουχάν της Κίνας ανέφερε ότι έχει αποδειχθεί πλέον πως η χορήγηση των εμβολίων έχει  πολύτιμη συμβολή  για την αποφυγή των θανάτων  από την Covid 19.

Aνέφερε επίσης ότι πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η εξουδετερωτική ικανότητα των αντισωμάτων στα παιδιά ήταν ίδια με των ενηλίκων ενώ η κυτταρική ήταν διπλάσια από αυτήν των ανηλίκων.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Εκατόμβη ξανά: 101 νεκροί σε μια μέρα παρά τη σταδιακή μείωση κρουσμάτων: 18.834 νέες μολύνσεις, 672 διασωληνωμένοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: