Ανατροπή στις έρευνες για την έκρηξη στη Συγγρού: Το κτήριο που ισοπεδώθηκε δεν είχε παροχή φυσικού αερίου [video]

Πυροσβέστες επιχειρούν σε κτήριο επί της Λεωφόρου Συγγρού 3 που έχει υποστεί σοβαρές ζημίες ύστερα από ισχυρή έκρηξη που έγινε στον ημιώροφο, στην Αθήνα, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για τα αίτια της ισχυρής χθεσινής έκρηξης που σχεδόν ισοπέδωσε περιοχή στη Λεωφόρο Συγγρού και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 78χρονος διαχειριστής της πολυκατοικίας.

Η επικρατέστερη εκδοχή παραμένει η διαρροή υγραερίου, με τον ηλικιωμένο να δηλώνει «πάτησα το διακόπτη και έγινε έκρηξη».

Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε όπλα στο σπίτι του 78χρονο και παρά το γεγονός πως τα ευρήματα δε σχετίζονται με την υπόθεση, δεν αποκλείεται να μπουν στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Ειδικότερα εντοπίστηκαν πάνω από 1.000 φυσίγγια, μια καραμπίνα, ένα παλαιό περίστροφο και ένα αεροβόλο, με τον 78χρονο να σημειώνει ότι πρόκειται για κειμήλια και πως στο παρελθόν ήταν μέλος σκοπευτικού συλλόγου.

Πως έγινε η έκρηξη;

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, δεν έχει εντοπιστεί κάτι που να θεωρείται ύποπτο και ως εκ τούτου έχει απομακρυνθεί το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής, δεν προκύπτει να υπήρξε διαρροή φυσικού αερίου. Στο κτίριο υπάρχει μεν παροχή, αλλά σε άλλους ορόφους. Δεν αποκλείουν να έχει γίνει έκρηξη φιάλης υγραερίου, η οποία να λειτούργησε ως ντόμινο με την παροχή φυσικού αερίου και αντίστροφα.

Το μέγεθος των ζημιών και το εύρος του ωστικού κύματος έκανε έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να σχολιάζουν ότι από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς σήμερα ήταν αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και η κυκλοφορία ήταν ελάχιστη.

Αντικείμενο έρευνας είναι αν υπήρχε φιάλη υγραερίου στο κτίριο. Για την έρευνα έχουν οριστεί δύο πραγματογνώμωνες, ενώ θα υπάρξει και συνεργασία με την Πυροσβεστική.

 

Με πληροφορίες από Open Tv, ertnews.gr

Μειώθηκαν 79% πρόσφυγες/μετανάστες στα νησιά Β.Αιγαίου: Μείωση 49% σε όλη τη χώρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: