Οι Αυστραλοί κουνάνε μαντήλι στον Τζόκοβιτς: Του ακύρωσαν ξανά τη βίζα και τον πάνε για απέλαση

Οπαδός του Τζόκοβιτς κρατά πόστερ του Σέρβου τενίστα έξω κατά τη διάρκεια διαδήλώσης στο Βελιγράδι. EPA/ANDREJ CUKIC




Η αυστραλιανή κυβέρνηση ακύρωσε τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς για δεύτερη φορά την Παρασκευή, λέγοντας ότι το Νο. 1 του παγκόσμιου τένις, χωρίς εμβολιασμό για τον COVID-19, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την κοινότητα.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ χρησιμοποίησε διακριτικές εξουσίες για να ακυρώσει ξανά τη βίζα του Τζόκοβιτς, αφού δικαστήριο ακύρωσε προηγούμενη ανάκληση και τον απελευθέρωσε από την κράτηση σε κέντρο μεταναστών τη Δευτέρα.

«Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133C(3) του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κ. Novak Djokovic για λόγους υγείας και καλής τάξης, με βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να το πράξω», δήλωσε ο Χοκ.

Η αντίδραση Μόρισον

Από την πλευρά του, ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, σχολιάζοντας την απόφαση ακύρωσης της βίζας, την συνέδεσε με τη «σκληρή πολιτική προστασίας των συνόρων» της χώρας και το σχέδιο να «κρατήσουμε τους Αυστραλούς ασφαλείς» στο πλαίσιο της πανδημίας.

«Κατανοώ ότι μετά από προσεκτική εξέταση, ο υπουργός ακύρωσε την βίζα του κ. Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης, στη βάση ότι αυτό ήταν προς το δημόσιο συμφέρον. Αυτή η πανδημία ήταν απίστευτα δύσκολη για κάθε Αυστραλό, αλλά έχουμε μείνει μαζί και σώσαμε ζωές. Μαζί πετύχαμε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, ισχυρή οικονομία και τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο. Οι Αυστραλοί έχουν κάνει πολλές θυσίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας και δικαίως αναμένουν ότι το αποτέλεσμα αυτών των θυσιών θα προστατευθεί. Αυτό κάνει ο υπουργός λαμβάνοντας αυτή την απόφαση. Οι αυστηρές πολιτικές προστασίας των συνόρων έχουν κρατήσει τους Αυστραλούς ασφαλείς, πριν από τον COVID και τώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Λόγω των αναμενόμενων εν εξελίξει νομικών διαδικασιών, δεν θα προβώ σε κανένα περαιτέρω σχόλιο».

Τσιτσιπάς για Νόβακ

Θέση για το θέμα του Τζόκοβιτς πήρε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς μιλώντας σε ινδικό ΜΜΕ. Ο Ελληνας πρωταθλητής ανέφερε ότι θέλει «τόλμη» και «άντερα» για να κάνει κάποιος αυτό που έκανε ο Σέρβος σταρ. «Δεν είναι πολλοί αυτοί που θα το τολμούσαν. Εγώ επέλεξα να πάω και να είμαι 100% έτοιμος. Αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ έκανα το σωστό και αυτός το λάθος. Ο καθένας έχει τη δική του οπτική για το θέμα», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τον Σουηδό Μίκαελ Ιμερ, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Εάν ο τενίστας μας φτάσει στον 3ο γύρο ενδέχεται να βρει απέναντί του τον 26ο στην παγκόσμια κατάταξη Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ θα βρεθούν αντιμέτωποι μόνο εάν και οι δύο φτάσουν στους ημιτελικούς.

Για τη Μαρία Σάκκαρη ήταν ευνοϊκή η κλήρωση μέχρι τους προημιτελικούς. Εφόσον φτάσει μέχρι εκεί θα βρει απέναντί της ή τη Νο 1 του κόσμου Ασλεϊ Μπάρτι ή την περυσινή νικήτρια της διοργάνωσης, Ναόμι Οσάκα. Αυτά, φυσικά, εφόσον δεν συμβεί κάποια έκπληξη. Στον πρώτο γύρο θα παίξει με την Τατιάνα Μαρία.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Ο Τσιτσιπάς «καρφώνει» Τζόκοβιτς: Φαίνεται ότι δεν παίζουν όλοι με τους ίδιους κανόνες

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: