Βούλιαξε η πλατφόρμα εμβολιασμών: Μισό εκατομμύριο έκλεισαν ραντεβού το Σαββατοκύριακο

File photo: Το mega εμβολιαστικό κέντρο στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου Καλλιθέας στο Φαληράκι Ρόδου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ/STR




Εντυπωσιακά αναθερμαίνεται η ζήτηση για εμβολιασμό καθώς από την Παρασκευή που άνοιξε η πλατφόρμα για την επισπευθείσα τρίτη δόση (στους τρεις μήνες από την δεύτερη) 540.000 πολίτες έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς ανέφερε: «Η πλατφόρμα άνοιξε από την Παρασκευή το βράδυ και ήδη 540.000 συμπολίτες μας έχουν κλείσει ραντεβού για την τρίτη δόση ή για την δεύτερη δόση όσοι έκαναν το εμβόλιο της Johnson».

Τα ραντεβού αφορούν πολίτες για τους οποίους έχει παρέλθει τουλάχιστον τρίμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους και μένει να τους χορηγηθεί η λεγόμενη «αναμνηστική δόση».

Ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι «χθες, Κυριακή, έγιναν 92.000 εμβολιασμοί στην χώρα» και εκτίμησε ότι «σύντομα θα ξεπεράσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Έχουν ήδη εμβολιαστεί 1,7 εκατομμύρια συμπολίτες μας με την τρίτη δόση».

«Σύντομα θα είναι πολύ μικρότερη η αναμονή από ό,τι σήμερα, Υπάρχει μια προτεραιότητα στο σύστημα σε όσους είναι άνω των 60 ετών και επιθυμούν να πάνε να κάνουν την τρίτη δόση. Ανοίγουν συνεχώς και νέες γραμμές και ανοίγουν νέα εμβολιαστικά κέντρα, οι πολίτες καλό είναι να μπαίνουν ξανά στην πλατφόρμα για να βλέπουν εάν υπάρχει ραντεβού σε συντομότερη ημερομηνία», σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός, «αυτοί που έχουν συμπληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχει ήδη περάσει ένα τρίμηνο από την δεύτερη δόση, είναι περίπου 6 εκατομμύρια. Το σύστημα άντεξε τους πάνω από 500.000 πολίτες που μπήκαν να κλείσουν ραντεβού μέσα στο Σαββατοκύριακο. Υπάρχει ένας όγκος αιτημάτων, σε 10 ημέρες θα έχει εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση».

«Από την Παρασκευή το απόγευμα, οι εμβολιασμένοι στο εξωτερικό θα μπορούν να δηλώνουν τον εμβολιασμό που έκαναν στο εξωτερικό, με μοναδικό σκοπό να κάνουν την τρίτη δόση στην Ελλάδα. Θα πρέπει να καταχωριστεί στο μητρώο μόνο όποιος θέλει να κάνει την τρίτη δόση. Δεν έχει νόημα απλώς να εγγραφεί κάποιος, διότι απλώς θα ταλαιπωρηθεί ο ίδιος. Αυτό αρχικά θα γίνει μόνο μέσω των ΚΕΠ, όμως σύντομα θα λειτουργήσει και σχετική εφαρμογή στο gov.gr», επεσήμανε ακόμη ο κ. Γεωργαντάς.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των ανήλικων και συγκεκριμλένα για τα παιδιά ηλικίας 5 – 11 ετών έρχονται τις επόμενες ημέρες 60.000 δόσεις εμβολίων της Pfizer. «Μακάρι να υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση», είπε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, λέγοντας ότι «στις ηλικίες 15-17 ετών υπάρχει μια καλή συμμετοχή, έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο ή το έχουν προγραμματίσει γύρω στο 42-45%, ενώ είναι πιο χαμηλό το ποσοστό στις ηλικίες 12-14 ετών. Το μόνο που δεν έλειψε, είναι κάποιος να ήθελε να κάνει εμβόλιο και αυτό να μην υπήρχε».

Πιερρακάκης: Σε ένα τριήμερο κλείστηκαν 557.000 ραντεβού 3ης δόσης

Για ιδιαίτερα μεγάλη κινητικότητα στο σύστημα εμβολιασμού έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον Σκάι αναφέροντας:

«Εχουμε 557.000 ραντεβού 3ης δόσης που κλείστηκαν Παρασκευή με Κυριακή και 44.112 ραντεβού για εμβολιασμό 1ης δόσης. Να προσθέσω ότι σε ό,τι αφορά τους 60+ από την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα πρόσθετα μέτρα έχουν κλειστεί 55.400 ραντεβού 1ης δόσης. Ήταν ένας μεγάλος πληθυσμός που δεν είχε εμβολιαστεί μέχρι σήμερα και από την μέρα ανακοίνωσης των μέτρων έχουν σπεύσει να κλείσουν το ραντεβού τους».

Τόνισε μάλιστα ότι διαρκώς αυξάνονται οι εμβολιαστικές γραμμές και υπογράμμισε ότι «η κίνηση που συναντήσαμε όταν υπήρξε σχετική ανακοίνωση, ήταν η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα».

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συγκέντρωση χιλιάδων αντιεμβολιαστών στη Θεσσαλονίκη: Έστησαν σκηνές έξω από το δημαρχείο [photo, video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: