Τρία μεγάλα ντέρμπι στους 16 του Champions League: Εύκολα για Ρεάλ, Λίβερπουλ και Σίτι

File Photo To κύπελο Ευρώπης EPA/SALVATORE DI NOLFI




Τα «ζευγάρια» που προέκυψαν, μετά την σχετική κλήρωση που έγινε στην Νιόν, για την «φάση των 16» στο Champions League, είναι τα εξής:

  • Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
  • Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
  • Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
  • Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)
  • Ιντερ (Ιταλία)-Αγιαξ (Ολλανδία)
  • Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (Πορτογαλία)-Γιουβέντους (Ιταλία)
  • Τσέλσι (Αγγλία)-Λιλ (Γαλλία)
  • Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

Το «ζευγάρι» της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι -πάντα σε θεωρητικό επίπεδο- το πιό αμφίρροπο για τους «16» του Champions League. Οπως ισχύει και για τις 16 ομάδες που συνεχίζουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το μείζον ερώτημα, είναι η κατάσταση στην οποία θα βρεθούν στα μέσα Φεβρουαρίου, οπότε και θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες. Τόσο ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, όσο και ο Ραλφ Ράνγκνικ, ευελπιστούν να έχουν «στρώσει» τις ομάδες τους, με τον Αργεντινό να διατηρεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, έναντι του Γερμανού, δεδομένου ότι όπως φαίνεται δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα για την κατάκτηση του σαμπιονά.

Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, έχουν τόσο η Λίβερπουλ, όσο και η Τσέλσι με την Μάντσεστερ Σίτι, καθώς θα αντιμετωπίσουν την Σάλτσμπουργκ, την Λιλ και την Βιγιαρεάλ, αντίστοιχα. Οι τρεις αγγλικές ομάδες διαθέτουν σαφώς ποιοτικότερους, αλλά και εμπειρότερους ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα να θεωρούνται αδιαφιλονίητα φαβορί για μία θέση στα προημιτελικά.

Αντίθετα, «ανοικτή» θεωρείται η πρόκριση σε δύο «ζευγάρια», καθώς Ιντερ και Αγιαξ, αλλά και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και Γιουβέντους, έχουν μοιρασμένες πιθανότητες και πολλά θα εξαρτηθούν από την κατάσταση που θα βρεθούν στα δύο καθοριστικά «βραδυά».

Παράλληλα, προβάδισμα πρόκρισης, αλλά με υπαρκτές… παγίδες, έχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου. Οι «μερένχες» θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας την Μπενφίκα, που ενδεχομένως να αποδειχθεί «σκληρό καρύδι», κάτι που ισχύει και για την Ατλέτικο Μαδρίτης, που θα επιδιώξει να κάνει την έκπληξη, απέναντι στην βαυαρική «ποδοσφαιρική μηχανή».

* Οι πρώτες αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες για τις 15-16/02 και 22-23/02, ενώ οι ρεβάνς στις 8-9/03 και 15-16/03, με ώρα έναρξης όλων στις 22:00.

* Η κλήρωση των προημιτελικών, των ημιτελικών και του τελικού (ποιος θα είναι τυπικά γηπεδούχος) θα διεξαχθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022.

* Ο κανόνας των εκτός έδρας γκολ έχει καταργηθεί, οπότε η ισοπαλία μετά από 180 λεπτά οδηγεί στην παράταση ανεξάρτητα από τον αριθμό των γκολ που έχει σημειώσει κάθε ομάδα εντός και εκτός έδρας. Εάν και στο 30λεπτο που θ΄ ακολουθήσει δεν υπάρξει νικητής, τότε η διαδικασία θα οδηγείται στα πέναλτι.

* Ο τελικός του Champions League 2021/2022 είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 28 Μαΐου στην «Gazprom Arena» της Αγίας Πετρούπολης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νιόν, Ελβετία

Τρένο η Ρεάλ του Αντσελότι, με οδηγό τον Μπενζεμά: Καθάρισε στεγνά και την Ατλέτικο [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: